StoryEditor
Hajdukpotpisan dugogodišnji ugovor

'Tommy' opet na Hajdukovom dresu!

3. studenog 2016. - 12:48
hajduk_tommy4-031116

U bijelom salonu stadiona na Poljudu svečano je potpisan novi sponzorski ugovor između Hajduka i tvrtke "Tommy".

- Čast i zadovoljstvo mi je predstaviti potpisivanje ugovora s našim starim-novim partnerom. Nakon izvjesnog vremena pregovora potpisali smo dugogodišnji ugovor o sponzoriranju. Natpis "Tommy" ćemo ponosno nositi pet plus pet godina na prsima našeg dresa. Tvrtka "Tommy" se još jednom pokazala kao veliki partner i prijatelj kluba – rekao je u uvodu predsjednik uprave Hajduka Ivan Kos.

U ime tvrtke "Tommy" ugovor je potpisao dopredsjednik NO-a tvrtke Zoran Mamić.

- Zadovoljstvo mi je što smo se dogovorili oko suradnje s najvećim klubom u Hrvatskoj. Ugovor je na deset godina. Pet godina je fiksno, a dodatnih pet godina ćemo se dogovoriti naknadno, vezati ćemo to sukladno Udruzi "Naš Hajduk". Shodno prikupljenim sredstvima za dionice kluba smanjit ćemo ugovor ako Udruga skupi više novca od ciljanog iznosa od 3,5 milijuna kuna godišnje.
A opet ćemo i osluškivati tržišne relacije, da li to odgovara Hajduku. Ovaj ugovor na deset godina nije čisto poslovni ugovor. Opet smo se pokazali kao prijatelj kluba – rekao je Mamić.

Direktor marketinga i prodaje Hajduka Aljoša Bašić provrtio je malo film unatrag.

- Dobro se sjećam 2012. godine kada je klubu prijetio stečaj i kada ste klubu pružili ruku. Drago mi je da ćete biti uz nas i u ovoj drugoj fazi kluba – istaknuo je Bašić.

Kos je potom na pitanje o "gimnastici" dva spomenuta ugovora Hajduka i "Tommyja" i "Tommyja" i "Našeg Hajduka" kazao.

- Ovo je isključivo odnos Hajduka i tvrtke "Tommy", to su dva odvojena odnosa koja ni na koji način nisu povezana. Ovdje je riječ o iznosu od 4.730.000 kuna s PDV-om koji je godišnje tvrtka "Tommy" voljna, željna platiti na ime sponzorstva. Mi iz Hajduk možemo samo govoriti o ugovoru o sponzorstvu.

Usred presice pao je i jedan reklamni pano, ali to je samo nasmijalo nazočne. Hoće li biti premija u slučaju dobrih rezultata?

- Ne bih o detaljima ugovora, to je stvar odnos između nas i Hajduka. Što se tiče bonusa i nagrada za sportske rezultate već sada je ovaj ugovor izdašan. Za sada to nije predmet razgovora, ali naravno da se sukladno rezultatima može i o tome razgovarati – kazao je Mamić.

No, ipak su ugovori na neki način povezani?

- Mi imamo ugovor s tvrtkom Tommy, nakon pet godina možemo razgovarati o izmjeni sponzorstva. Ne možemo utjecati na poslovne poteze tvrtke "Tommy" – kazao je Kos.

- Cijela priča je krenula od odluke da dionice prepustimo udruzi "Naš Hajduk". Mi smo htjeli taj novac od dionica proslijediti Hajduku, da Hajduk ima koristi od toga. Sada ću odgovoriti onim dušebrižnicima koji po forumima svašta pišu, pišu kakvu Hajduk ima korist od ugovora. Pa ima korist jer smo mogli novac uzeti sebi, da nama Udruga plaća.

- Neki se pametnjakovići javljaju da je Hajduk na gubitku. Kako je Hajduk na gubitku, ako smo mi mogli pet milijuna eura uzeti sebi? Da je Hajduk imao alternativu ovo bi bila drugačija priča, podilaženje. Hajduk će dobiti pet milijuna eura. Hoće li ih dobiti u pet, šest, sedam ili osam godina vidjet ćemo – pojasnio je Mamić.

Hoće li uskoro biti otvoren Hajdukov korner u prodavaonicama "Tommyja"?

- Već i prije smo s tvrtkom razgovarali o toj ideji. U međuvremenu je Hajduk plasirao niz proizvoda. Odluka o tom pothvatu bit će isključivo na upravi tvrtke "Tommy", oni su u tome najbolji znalci – rekao je Bašić.

Mamić je dočekalo i pitanje što je s dva tvrtkina mjesta u NO-u Hajduka?

- Još sam formalno član NO-a, dobivam mailom sve obavijesti, ali naravno ne sudjelujem u radu tog tijela. To smo i rekli kada smo dva člana odlučili prepustiti Udruzi. Jako Andabak je također bio naš član, tvrtkin, njega nismo htjeli mijenjati u NO-u.

- Mi ćemo se povući kada bude organizirana skupština kluba. Već je bila organizirana skupština, ali kako gradsko vijeće nije bilo ranije odlučilo o tome čim bude iduća skupština nas će se zamijeniti. Udruga sada ima devet od devet članova Nadzornog odbora, nema više malih dioničara – odgovorio je Mamić.

 

Izdvojeno

13. srpanj 2020 01:32