StoryEditor

Tomić: Baš sam pegula, pravi magnet za eurogolove!

Piše PSD.
25. rujna 2009. - 17:01

Vjekoslav Tomić će posebno dugo pamtiti Lipik, na stranu navijači i prateće osoblje, ali pričuvni golman Hajduka posebno se našao na udaru kritika nakon što je Lipik nakon prvih 45 minuta vodio sa 3:1 protiv Hajduka. Tomić nam kaže:

- Baš sam ja neka pegula, kao da sam magnet za eurogolove da ih primam i da baš svatko, tko poželi, dok sam ja na branci, neobranjivo gađa rašlje. To je tako, za ovi posal triba malo i sriće, a ja je izgleda nemam.

Tomić je pregledao na internetu primljene pogotke, proučavao je što je mogao obraniti a što nije:

- Za prva dva pogotka Šimunovića stvarno mislim da nisam mogao puno uraditi, čovjeku je lopta sjela na udarac i na desnu i na lijevu nogu i pogodio je tako da ja ne vjerujem da će opet mu se tako nešto posrećiti. Taj momak neće dati onakve golove tako lako.

A treći gol?

- A treći gol, šta da kažem, kriv sam. Kad primiš prva dva onakva, nije ti jednostavno. Nabačena lopta s preko 30 metara, tko zna koliko, i ja sam bio uvjeren da ona ide preko gola, čak sam je i dotaknuo i bio uvjeren da je prebacujem u korner. Ali eto, završila je u mreži, takve sam ja sreće.

I, kako je bilo na poluvremenu, jeste li mislili da će vas trener ostaviti u svlačionici?

- Iskreno rečeno, nisam. Što ću, desi se svakome, nisam bio uzdrman. Vidjeli ste u nastavku da sam dobro obranio jedan težak udarac kod stanja 3:3. Sreća da više nisu ispaljivali bombe sa 20-30 metara...

Kakav je bio dogovor u svlačionici?

- Dobro je rekao Tudor. U ovih 45 minuta ostala nam je cijela sezona, nemojmo dopustiti da uprskamo, da sve pokvarimo. Trgli smo se i znali smo da moramo u nastavku preokrenuti taj ružan rezultat.

Ipak, pomogao Vam je Ibričić da ne pamtite po najcrnjem Lipik?

- Pa je, naravno, poljubio sam Ibričića i zahvalio mu. Za dva nisam kriv, za treći jesam, desi se svakome, a Ibričić nas je izvadio – rekao nam Tomić.

Slaven ALFIREVIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. kolovoz 2022 12:22