StoryEditor
HajdukKuloarske priče

Tko će postati sportski direktor Hajduka? Potraga i potjera idu dalje, sad izviru i nova imena u kombinacijama

Piše Slaven Alfirević
2. prosinca 2019. - 21:51

Tko će postati sportski direktor Hajduka? Rekli smo, prvo "sportski", a tek onda možemo o treneru. Mario Stanić je već proglašen za kandidata, na kavi s predsjednikom Marinom Brbićem u Zagrebu, nitko nije demantirao, dapače. Javna kava.

Sad izviru i nova imena u kombinacijama, Mindaugas Nikoličius Litavac koji radi u Gorici, svi se slažu dobar posao, Sergej Jakirović i Gorica na njegovim krilima lete. I još jedno slovo, Ivan Kepčija, on je relativno malo poznat, trenutno u varšavskoj Legiji.

1. Mario Stanić – bio je blizu ulaska u Hajduk u doba predsjednika Jasmina Huljaja kad se tresla stolica Željku Kopiću, uz Igora Tudora za trenera da bude sportski direktor. Stanić ostaje želja "bijelih", o tome svjedoče učestali razgovori s njim, navodno ga je Brbić čekao i prošlog vikenda u Splitu, ali nema potvrde da su se doista i sastali.

2. Mindaugas Nikoličius – on je navodno bio u Splitu, na Jadranskom derbiju, dobro upućeni tvrde kako je u kombinacijama da se preseli iz Velike Gorice u Hajduk, pa se tako našao u Poljudu. Koliko je sve to odmaklo treba vidjeti.

3. Ivan Kepčija – stavljamo ga trećeg, ali to ne znači nužno da je tek treći izbor, naprosto kad su u Poljud svojedobno stigli Krešimir Gojun, Siniša Oreščanin, Mario Despotović... nekoć u Dinamu, tu je i Kepčija kao moguć kandidat; pa i Andro Fistonić, desna ruka Bori Primorcu danas, dio je karijere odradio i u Dinamu i po SAD, slično Kepčiji. "Malo poznati Hrvat jako je cijenjen i u Realu", piše u Kepčijinu curriculumu, predavač u školi Real Madrida kad okupe stručnjake na seminaru (pomogao mu je Luka Modrić da se tu plasira). Pa u Legiji. Danas 37-godišnji Kepčija (rođen 9. svibnja 1982. u Puli) u Varšavu je došao kad su Hrvati preuzeli struku Legije, Romeo Jozak kao trener, Dean Klafurić pomoćnik, Ivan Kepčija kao tehnički direktor, te Krešimir Šoš kondicijski trener.

Potraga i potjera idu dalje.

#HAJDUK#MARIN BRBIĆ#SPORTSKI DIREKTOR

Izdvojeno

05. srpanj 2020 13:20