StoryEditor
Hajduknajizdašniji transfer bijelih

Svi su zadovoljni što je završen ovaj veliki posao: Palaversa je sad drugi po plaći u Hajduku, samo što njega plaća City

1. veljače 2019. - 11:00

Gotovo je i službeno: Ante Palaversa je potpisao ugovor s Manchester Cityjem na 4,5 godine, a ostaje u Hajduku do ljeta 2020. godine, s time da bi se iduće zime mogli razgovarati oko tih preostalih šest mjeseci posudbe. 

Predsjednik Hajduka Jasmin Huljaj već je rasporedio u mislima tih 4,8 milijuna eura za transfer, te 1,2 milijuna eura bonusa.

Najvažnije je da je jučer objelodanjeno ono što su Ante Palaversa, otac mu Ivan, te zastupnik Ante Peša iz slovačke agencije Stars and Friends radili dva dana u Manchesteru. Dugo smo čekali, čak se Palaversa vratio u Split već u srijedu navečer, u četvrtak je već u Poljudu bio spreman za trening, a objava službena tek se čekala.

No, sve je sređeno: mogao je odahnuti Čeh Milan Holub koji je skaut Cityja za Balkan i Češku, prvi je bezecirao Palaversu skautirajući Hajdukove nastupe, ali još više njegove igre za mladi uzrast reprezentacije Hrvatske (Palaversa je kapetan do 19 koju vodi Ivan Gudelj), a onda su razloga za zadovoljstvo imali i u slovačkoj agenciji Stars and Friends koja vodi i zastupa Palaversu.

Ante Peša, već smo ga spominjali, zastupnik je Slovaka za Hrvatsku, a agencija “Zvijezde i Prijatelji” razgranava pipke u još deset država!

Otac Ivan i mali Ante, mali jer tek u travnju puni 19 godina slikali su se sa zadovoljstvom na stadionu Cityja, a prije svega su zadovoljni što Ante ostaje u Hajduku stasavati, a ne da se “gubi” po Gironi ili da ide u NAC iz Brede.

Skaut Cityja Čeh Holub uhvatio zlatnog goluba

Čeh Holub, skaut Cityja je sretan da je od goluba na grani Palaversu uhvatio u ruku, zadovoljni su i Slovaci Roman Vojtek i Karol Csonto, odvjetnik Nijemac Nils Baumgarten. Poziranje za povijest, uz svoga hrvatskog suradnika Antu Pešu:

- Zadovoljni smo što je završen ovaj veliki posao, u kojem mogu biti zadovoljne sve strane. City prati Palaversu već dvije godine, mogu vam reći da više nemaju praksu kupovanja igrača ako baš ne misle da će ti igrači doista moći igrati za City. To je veliko priznanje i nada da će nakon faze kaljenja u Hajduku Palaversa imati svoj prostor i u dresu Cityja, a Ante će se sad sigurno fokusirati na igranje u Hajduku i nova dokazivanja – rekao nam je Peša.  

Gabarite smo ponavljali, šest milijuna eura Hajduku, a transfer će rasti bude li u projekciji Palaversa igrao i zabijao za City kao Kevin De Bruyne na kojeg nam tako fizički sliči...  Može se inkas za Hajduk popeti i preko devet milijuna eura, sve se honorira, prvi nastup za City, 10. nastup za City, pa golovi, nastup za reprezentaciju, na znanje izborniku tko god da bude.

Palaversa je najizdašniji transfer Hajduka, jer iznad njega Nikola Vlašić i Nikola Kalinić na ime prodaje otkidali su od odštete postotak i za sebe, a u slučaju Palaverse sve se slijeva u poljudsku kasu.

- Želim i u ovom trenutku reći kako je Hajduk taj moj životni san, ništa više u karijeri nogometaša nisam želio nego da postanem prvotimac Hajduka. Manchester City je krasna priča i sve je ovo sad što se dogodilo, potpis za City, dio mene jer sam bio ponizan i radio najbolje što sam mogao. Moram tako i nastaviti. Inzistirao sam na ostanku i Hajduk ostaje moj san i želim ga svakako još barem godinu dana živjeti, jer odigrao sam dosad jedva 20 utakmica... – ispričao je Ante Palaversa jučer u Poljudu.

Priznaje da je bilo nervoze u Manchesteru i neizvjesnosti dok se sve ne stavi na papir, te objavi, tri dana je potrajalo, a Palaversa sve to stoički podnosi. Vrlo je smiren, ozbiljan za momka koji tek u travnju puni 19. S obje noge je na zemlji, tako se doima, osmijeh mu je teško izvuć, kao da nije potpisao s Manchester Cityjem:

- Svjestan sam velikog dana potpisa za jedan City, tako velik klub, ali sam svjestan i da moram ostat fokusiran na treninge i rad. Hvala Manchester Cityju na povjerenju, ali ovo je i priznanje cijeloj Akademiji Hajduka. Zahvaljujem stožeru i svim trenerima što su me prije trenirali i vodili... Kapetan Cityja me dočekao prilikom dolaska (Belgijac Vincent Kompany, op. p.), to mi je puno značilo... Čestitao mi je i rekao da sve što mi bude trebalo samo da se javim – ispričao je jučer Palaversa. 

 

Na ‘kazanu’ engleskog prvaka, drugi po plaći u Hajduku

Palaversa prelazi na “kazan” Cityja koji će ga plaćati ubuduće, imat će oko 300.000 eura godišnje, možda i malo više, brojke nisu precizne, ali se smatrab da je ispod Mije Caktaša i njegovih pola milijuna, te da je sad Palaversa drugi nogometaš Hajduka u platnom razredu, samo što njega plaća – Manchester City!

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2021 18:55