HajdukSritno, presidente!

Sutra objava kandidata za novog čelnika Hajduka, Mamić podržao Brbića

Piše Slaven Alfirević
28. veljača 2019. - 08:37

Sritno presidente – objavio je na facebooku Zoran Mamić iliti Tommy jr., kako ga znamo titulirati.

Sritno, uz svoju sliku s Marinom Brbićem.

Netko bi pomislio kako je Zoran Mamić prejudicirao ishod najnovijih hajdučkih izbora, za predsjednika uprave, ali je sam Mamić pojasnio kako je Brbiću, kojega je oduvijek po svome guštu zvao baš “presidente”, samo poželio sreću tijekom izbora!

Nije mu već čestitao na izboru. Nego neka mu bude sritno dok “nadzornici”, na čelu s Benjaminom Perasovićem budu odabirali.
A nama je to simpatično (je li time navijamo?), odnosno simptomatično kao novi ka odabiru naslijednika Jasmina Huljaja: iščitava se podrška Mamića da to bude Brbić.

A špekulira se da je zadnjeg dana Brbić doista poslao prijavu, premda to nitko nije izrijekom potvrdio.

Zoran Mamić je bio član Nadzornog odbora “bijelih” i usprotivio se žestoko Brbićevoj smjeni u proljetna doba prije tri godine.

Bio je jako uzrujan nakon što je glasovanjem Brbiću uskraćeno povjerenje, a on ostao u manjini, zbog čega je uskoro i sam izašao iz vrhovnog tijela “bijelih”.

Kako se dalje odvijalo, poznato je, od izbora Ivana Kosa, preko lanjskog izbora Jasmina Huljaja, do trenutačno aktualnih špekulacija kako bi sadašnji Nadzorni odbor, nakon sporazumnog razlaza s Huljajem mogao vratiti vrijeme više od tisuću dana unutrag i posegnuti za povratkom Brbića.

Zoran Mamić je i sam figurirao kao kandidat, međutim nije se prijavio.

Bitno je da su njih dvojica blisko surađivali, a ta kombinacija njihove sinergije mogla bi se i navijačima svidjeti, glede odnosa Hajduka i Tommyja; ne samo na sponzorskoj razini nego i glede prebacivanja dionica Tommyja u vlasništvo Našeg Hajduka, što je regulirano desetogodišnjim ugovorom. Bila bi to i sinergija i simbioza.

Sritno, presidente, iščitavamo kao korak ka budućem zajedničkom djelovanju dvojca, od kojih se jedan javlja na natječaj, a drugi ipak nije, premda mu je godilo spominjanje u tom kontekstu i nije da nije razmišljao o tome.

Ako će Mamićeva potencijalna energija ojačati Brbićev položaj, neka to bude tako.

Sutra će, da ponovimo, u Hajduku objaviti popis kandidata, vjerojatno samo broj koliko ih se prijavilo. A imena? Zašto ne? Čemu grijati famu? Da nekome u firmi ne bi saznali kako bi volio otić za predsjednika Hajduka i što ako ne uspije?!

Uglavno, netko se voli istrčat, drugi pak ne vole.

Marin Brbić nije od decidiranih izjava, ali to cijelu priču dodatno hrani, makar smo lišeni eksplicitnih potvrda.

Razvidno je da Zoran Mamić zna nešto više iz prijateljskih kontakata i da je “svome presidenteu” zaželio – sritno!

#HAJDUK#ZORAN MAMIć#MARIN BRBIć