StoryEditor
Hajduktenžera zadovoljan

Sudački ekspert za ‘Slobodnu‘ o Belu: ‘Još jednom je pokazao da se radi o našem ponajboljem sucu. U potpunosti je opravdao očekivanja‘

13. kolovoza 2022. - 23:53

Stručni komentator suđenja „Slobodne Dalmacije” Goran Tenžera pohvalio je dijeljenje pravde arbitra Darija Bela iz Osijeka u derbiju Dinama i Hajduka odigranom u Zagrebu (4:1). Čini se da bi trenutak koji bi mogao biti pod povećalom javnosti idućih dana potencijalno mogla biti situacija kada je veznjak Hajduka Lukas Grgić ostao ležati u kaznenom prostoru domaće momčadi pred kraj prvog poluvremena, ali i tu je svoje viđenje i objašnjenje situacije dao Tenžera. Sve u svemu, Bel je zaslužio vrlo pozitivne ocjene.

- Sudac Bel je još jednom pokazao da se radi o našem ponajboljem sucu. U potpunosti je opravdao moja očekivanja, a što je još važnije i ona nogometne javnosti te Komisije sudaca. Ima jasno prepoznatljiv stil suđenja, potpuno kontrolira utakmicu, donosi očekivane odluke. Uživa povjerenje kako samih igrača tako i ostalih sudionika utakmice. Opomene daje samo u najnužnijim situacijama, a opet zadržava potpunu kontrolu utakmice. Eventualno je sporna situacija bila u 39. minuti susreta kada je veznjak Hajduka Lukas Grgić ostao ležati u kaznenom prostoru domaćina nakon duela s nogometašem Dinama Stefanom Ristovskim. Međutim, niti jedna snimka nije pokazala da se radi o jasnom prekršaju igrača Dinama. Naglasio bih da su igrači obje momčadi u ovom derbiju bili prilično korektni i time su svakako olakšali posao sucu. Zaključio bih da je Bel odličan sudac od kojega možemo očekivati i respektabilnu međunarodnu karijeru – rekao je Tenžera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2022 01:42