HajdukJedini popust Rijeci

Suci bili gotovo bezgrešni: Zaprešićani se bespotrebno bunili, faula kod prvog gola Hajduka nije bilo

Piše R.R.
16. travanj 2018. - 23:12
inter_hajduk14-140418

Mirno i bez velikih pogrešaka obilježio je kolo HNL-a, procjene su bile pravovremene i tone. Sve ono što je bilo možda diskutabilno ostalo je na primjedbama, neopravdanim onih koji misle da su ostali oštećeni.

Čak 12 situacija je analizirano, ono na što su se recimo najviše bunili iz Zaprešića, navodni prekršaj na početku akcije za prvi zgoditak se pokazao baš kao – ćorak. Naime u analizom Oka Sokolova Matea Beusana jasno je vidljivo da Mijo Caktaš nije imao kontakt s domaćim igračem Postonjskim koji se spotakao o travnjak, izgubio ravnotežu i pao, a Caktaš preuzeo loptu i proslijedio je prema naprijed da bi u završnici akcije Gyurcsó zabio vodeći zgoditak.

Jedina pogreška koja je bila u 29. kolu, ali srećom nije utjecala na konačan ishod susreta je prvi pogodak Rijeke na gostovanju kod Rudeša. Naime u 29. minuti prije nego je Heber zatresao mrežu domaćina, Capan je prije završnog čina akcije bio u nedozvoljenom položaju, pokazao namjeru igranja loptom čime je izravno ometao vratara, a nakon njega Heber je zatresao mrežu. Pomoćni sudac Conjar prvo je pokazao da je zaleđe, no potom je povukao svoju odluku.

#SUđENJE#OKO SOKOLOVO