StoryEditorOCM
Hajdukbučna podrška

Šubićevac će biti pun, 550 navijača Hajduka na istoku: na zapadu neće biti gledatelja s obilježjima splitskog kluba

Piše Slaven Alfirević
1. travnja 2023. - 12:00

Ulaz na zapadnu tribinu iz sigurnosnih razloga neće biti dozvoljen gledateljima koji imaju bilo kakvo obilježje splitskoga kluba

Dalmatinski derbi Šibenika i Hajduka uvijek je uzbudljiv i s navijačke strane, posebno na Šubićevcu. Tradicionalno temperamentno nadmetanje domaćih Funcuta i gostiju, navijača Hajduka, Torcide iz Splita.

Šubićevac će biti pun, premda to nije na tragu onih dvoboja starih susjeda i rivala s početka devedesetih kad nije bilo samo sjedenja na tribinama, nego bi se na stajanju moglo natiskati ljudi do mile volje, da gledaju Šibenik i Hajduk.

Danas se računa kako je kapacitet Šubićevca oko 3500 mjesta, zapad je namijenjen za domaće navijače, koji imaju prebivalište na području Šibensko-kninske županije...

Za Torcidu je ostavljeno 550 ulaznica i nemajte sumnje: sve su razgrabljene za mjesta na istočnoj strani gledališta!

Hajduk će imati svoju standardnu, uobičajenu grlatu pomoć, 550 je planulo učas, a zapad na suprotnoj strani navijat će za uspjeh Šibenika.

Podsjetit ćemo da je na sceni opet ono isto, rekli bismo, kontroverzno pravilo, ponukano sigurnosnim razlozima iliti – iskustvom. Ono da se navijači i posebice navijačke skupine pažljivo dijele. Bit će to derbi visokog rizika i pod znatnom kontrolom osiguranja.

Iz Šibenika su još tijekom tjedna također naglasili:

- Ulaz na Zapadnu tribinu neće biti omogućen gledateljima koji imaju važeću ulaznicu i prebivalište u Šibensko-kninskoj županiji ukoliko na sebi/kod sebe imaju bilo kakvo obilježje protivničke momčadi.

O tome se uvijek raspravlja, kakvo je to pravilo i kakve anomalije krije u sebi, ali prevagne sigurnosni aspekt preventive kod domaćina, želja da sve bude dobro organizirano i na visini zadatka.

Dogode se visoke tenzije među navijačima i bolje ih je držati pod kontrolom.

Činjenica da će Šubićevac biti pun, na zapadu i istoku, preduvjet je da to bude pravi nogometni praznik, a u konačnici neka slavi viteštvo i na travnjaku i na tribinama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2023 23:12