StoryEditor
Hajdukgoran tenžera

Stručnjak za suđenje o situaciji s jučerašnje utakmice Hajduka i Šibenika koja je sve zbunila: Jović nije pogriješio, penal nije postojao

Piše Ivan Renić
2. kolovoza 2021. - 21:17

Josip Elez je u 52. minuti u kaznenom prostoru dobio laktom u glavu. Skočili su „bijeli“, tražili pravdu... Je li trebao biti dosuđen jedanaesterac ili nije? Pitanje je to koje će ubrzo pasti u zaborav jer je Hajduk pobijedio. No, morali smo razjasniti. Nazvali smo zato našeg stručnjaka za suđenje Gorana Tenžeru.

- Penal nije bio – odmah na početku odrezao je Tenžera te nastavio s objašnjenjem.

- Mislim da sudac Fran Jović nije točno vidio što se dogodilo zato je tražio pomoć VAR-a. „Lakat“ se dogodio prije nego što je lopta izvedena što znači da nije bila u igri. Sudac zato nije mogao donijeti tehničku mjeru (jedanaesterac), ali je smio (i učinio) dati žuti karton naknadno.

Sve je u skladu s regulama, Jović nije pogriješio.

- Pravilo glasi da lopta nije u igri sve dok je izvođač ne dotakne, odnosno izvede. Da se prekršaj dogodio nakon izvođenja, onda bi najstroža kazna bila dosuđena.

- S obzirom na to da se potom dogodio novi prekid, igra je nastavljena, a sudac je retroaktivno dodijelio opomenu.

Tenžera je za kraj rezimirao.

- Dakle, na terenu i van njega sudac može dodijeliti karton bez obzira na to je li lopta u igri, ali tehničku mjeru ne može ako nije u igri – zaključio je.

item - id = 1117303
related id = 0 -> 1136954
related id = 1 -> 1136834
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 01:36