Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Hajdukpohvalio var

Strahonja iskritizirao suce utakmice u Varaždinu: Previše se oslanjaju na tehnologiju, a svaka odluka koju ne donesu na terenu, njihova je pogreška

Piše A. J.
3. veljače 2020. - 19:58
Goran Mehkek/Hanza Media

Prva utakmica Hajduka u nastavku prvenstva donijela nam je čak tri kaznena udarca i jedan poništeni pogodak nakon intervencije VAR-a.

Dojam je bio da su sve odluke ispravno donesene, a takvog stava bio je i Marijo Strahonja u emisiji Stadion, koji je uvođenje tehnologije u HNL proglasio uspješnim.

- Ono što mogu reći jest da su suci u VAR sobi bili sjajni, ali Pejin i njegovi pomoćnici na terenu morali su bolje odraditi posao - rekao je bivši nogometni sudac i HRT-ovo stručno oko.

Prema Strahonjinim riječima, Pejin je prvu pogrešku učinio kod prvog Hajdukovog kaznenog udarca, kada je mimo protokola rukama pokazao da će naknadno pregledati situaciju, odnosno, to je učinio prije nego što je igra zaustavljena.

Kod poništenog pogotka Bijelih, pomoćni sudac je pogriješio jer je priznao pogodak i krenuo prema centru, umjesto da je pričekao kraj akcije i podignuo zastavicu. Iako možda nije smatrao potrebnim podići zastavicu, znajući da će VAR soba reagirati, njegov potez sugerira da nije vidio zaleđe, što po mišljenju Strahonje znači da će dobiti negativnu ocjenu.

Tihomir Pejin nije dosudio ni ostala dva kaznena udarca prije nego što su ga pozvali kolege iz VAR sobe, a Strahonja je analizu utakmice Varaždin - Hajduk zaključio oštrom kritikom.

- Suci moraju shvatiti da su oni ti koji sude utakmicu, a VAR služi za ispravljanje manjih pogrešaka. Dojam je da se previše oslanjaju na tehnologiju, a svaka odluka koju ne donesu oni na terenu nego VAR, ustvari je njihova pogreška - objasnio je Strahonja.

#HT PRVA HNL#STADION

Izdvojeno