StoryEditor
Hajdukhajdukovac od glave do pete

Stefan Simić: Još čuvam dres Pletikose kao nešto najdraže

Piše PSD.
23. siječnja 2016. - 17:07
Stefan Simić (21) pozdravio se s - Milanom, spakirao se u Milanellu, odabrao je destinaciju posudbe – Hajduk! Mogao je u Panathinaikos ili Olympique Marseille, izabrao je Hajduk, klub kojeg istinski - voli.

Zvuči patetično, ali je istinito. Dovoljno je vidjeti slike malog Stefana s majicom Hajduka u rodnom mu Pragu i u Supetru gdje redovito ljetuje, pa njegov debi za prašku Slaviju u 88. minuti na fešti Hajduka za 100. rođendan, trener “bijelih” bio je Goran Vučević.

Kapetan mladih selekcija Češke

Tko je mogao pomisliti da će pet godina kasnije Vučević realizirati dolazak Simića u - Hajduk, malog Stefana, koji je u međuvremenu postao kapetan mladih selekcija Češke, prešao iz Slavije u Genou, te preselio u veliki Milan. Izrastao je do 187 cm, igra stopera i desnog beka, okretan je i brz, kažu nam.

Na kaljenju je prošlog proljeća bio u Vareseu, ali je jesen proveo na rehabilitaciji budući da je u travnju pretrpio lom fibule desne noge. Treba mu minutaža, a kad se spomenuo interes Hajduka za njegovo kaljenje, nije dvojio.

Pa što da će se odreći velikog dijela primanja u Milanu? Ide u Hajduk, da postane pravi stoper, a na ljeto ćemo vidjeti...

Simić je mladi reprezentativac Češke, ima češko i hrvatsko državljanstvo, rođen je 20. siječnja 1995., dan poslije 21. rođendana dobio je Hajduk kao najdražu čestitku. U Slaviji je odrastao, a ljubav prema “bijelima” rado ističe.

Otac Rade je veliki hajdukovac, zajedno su jučer automobilom krenuli iz Milana:

- Taman sjedamo u auto i dolazimo, presretni smo – javio se otac Rade, hajdukovac iz Zagreba/Praga, porijeklom iz Prijedora.

Otac s prijateljem Amižićem odlazio na utakmice ‘bijelih’

Dugi niz godina radio je na carini u Zagrebu. I odlazio na utakmice Hajduka, s Damirom Amižićem, kolegom s posla, viđenim navijačem “bijelih” u Zagrebu, u onom davnašnjem Društvu prijatelja Hajduka u metropoli što se okupljalo na čelu s Petrom Jozelićem, u Badalićevoj ulici, pokraj hotela Laguna...

Obitelj Simić odselila je 1993. iz Zagreba u Prag, otac Rade je dobio posao, tamo se rodio sin Stefan. Na žalost supruga i majka Suzana u međuvremenu je preminula, a prije toga su ostvarili zajedničku želju da (sa)grade vikendicu u Supetru. I to nadomak kuća što ih imaju Dražen Mužinić, Robert Jarni.

Stefan je ljetovao u Supetru, kao mali gledao je utakmice u Poljudu. Preklani je dao intervju Slobodnoj na supetarskoj rivi, lani nije bio: liječio se od loma noge. Otac Rade kaže:

- Moj Stefan je prošao sve mlade selekcije Češke, igrao je dobro i hokej, ali se opredijelio za nogomet, u Slaviji. Na turniru mladih, Češke, Engleske, Portugala i Italije pozvao ga je Manchester City u svoj kamp. Nije htio, čekao je poziv iz Italije, jer da će tamo usavršiti igru obrane, to obožava. Dočekao je Genou, tamo se družio sa Šimom Vrsaljkom, a Kaha Kaladze ga je preporučio u Milan. Kad se javio Hajduk, mislim da je sve išlo preko Saše Bjelanovića, kao da nam se san ispunio!

Bitno je pomogao i Marko Naletilić, menadžer.

A gdje je sad Stefan? – pitali smo.

- Evo ga uz mene, hoćete ga na mobitel?

Samo jednu riječ, neće se ljutiti Vučević. Hrvatski teče bez problema:

- Kao malen zavolio sam Brač, a uvijek smo pričali o Hajduku. Pratim općenito, na trećem smo mjestu, borba za titulu. Kao dječaku još naš prijatelj Milan Martinović, inače menadžer iz Praga, darovao mi je dres Stipe Pletikose, čuvam ga u našem praškom stanu kao nešto najdraže – poručio je stoper Stefan.

slaven alfirević
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2022 11:42