StoryEditor
Hajdukcilj se zna

Sportski direktor Hajduka najavio pojačanja u napadu i obrani: 'Prvo ćemo pogledati u svoje dvorište i tko nam može pomoći iznutra. Nećemo brzati na tržište'

Piše Vedran Babić
5. siječnja 2020. - 19:10

- Ako ne bude nemoralnih ponuda, naš je stav da momčad ostane na okupu – poručio je sportski direktor Hajduka Ivan Kepčija na početku zimskih priprema.

Kepčija je porazgovarao s novinarima netom prije nego što je novi trener Igor Tudor poveo prvi trening na glavnom poljudskom travnjaku. Kako se i najavljivalo, Tudorov stručni stožer čine pomoćnici Hari Vukas i Jurica Vučko te trener vratara Hrvoje Sunara, dok će za kondicijsku pripremu biti zaduženi Toni Modrić i Šime Veršić.

Tudor je prvog dana priprema okupio 30 igrača. Među njima se našlo i nekoliko mladih igrača, mahom iz druge momčadi, poput Krekovića, Blagaića, Vuškovića, Radića, Matijaša i Dellove. Nije bilo Oleksandra Svatoka koji je prešao u redove ukrajinskog Dnjipra-1 te Dina Beširovića koji će do kraja sezone biti na posudbi u mađarskom prvoligašu Mezokovesdu.

Kao i uvijek na početku priprema, goruće je pitanje: tko dolazi, a tko odlazi? Krenimo od dolazaka. Kepčija je potvrdio da su dvije glavne pozicije na kojima Hajduk treba pojačanja lijevi stoper i središnji napadač.

- Neću otkriti ništa novo ako kažem da nam fali kvaliteta u napadu, a odlaskom Svatoka i činjenicom da će trener igrati s trojicom u zadnjoj liniji jasno je da nam i na stoperu treba još jedno rješenje. Imamo vremena, nećemo žuriti – kazao je Kepčija i dodao:

- Prvo ćemo pogledati u svoje dvorište i tko nam može pomoći iznutra. Nećemo brzati na tržište, no to ne znači da ne radimo. Idemo korak po korak, sustavno. Želimo uspješno podizati kvalitetu rada u svim segmentima.

Pojavila se „ćakula” da bi u Hajduk mogao doći Dinamov napadač Mario Gavranović.

- Zanimljiva informacija, ali ne bih je komentirao. Cijenimo njegove kvalitete – kratak je bio Kepčija.

Što se odlazaka tiče, velikih promjena u igračkom kadru ne bi trebalo biti. Ili da budemo precizniji, takva je želja, jer nikad se ne zna hoće li neki od najvrjednijih Hajdukovih igrača dobiti ponudu koja se ne odbija.

- Nit vodilja je da ne mijenjamo previše. Trener želi sve igrače odmah, no stvarnost ovog posla je takva da puno igrača kako vrijeme prolazi postaju slobodniji i dostupniji nama pa shvaćaju da im možemo biti dobra platforma.

Dodao je i sljedeće:

- Neki od razgovora odnose se na igrače iz druge momčadi koji bi mogli otići na posudbu u neki prvoligaški klub do kraja sezone. Smatramo da su spremni za iskorak.

Na prozivci je bio i Hamza Barry koji je u posljednjoj godini ugovora.

- Jedan je od naših ciljeva rezultat i sukladno tome moramo zadržati momčad što konkurentnijom. Hamza ima ugovor do ljeta, bitan nam je igrač. Nema razloga da ne ostane s nama do ljeta. Znam da za njega postoji interes na tržištu, ali vidjet ćemo.

Kepčija je ponovio i glavni ovosezonski cilj, a to je ulazak u kvalifikacije Lige prvaka.

- Nastojat ćemo treneru osigurati što bolje uvjete. Igor ima veliku energiju, iskustvo, znanje i liderski gard koji će pomoći momcima da pokažu kvalitetu. Tudor voli dominirati i imati energičnu momčad. Takav stil će nas više definirati nego sam sustav 3-5-2.

Hajdukovci će pod Tudorovim vodstvom u Splitu trenirati do 9. siječnja, a od 10. do 25. bit će u turskoj bazi u Beleku gdje će odigrati četiri prijateljske utakmice. Prvi dvoboj u drugom dijelu sezone Hajduk ima 2. veljače u gostima kod Varaždina.

Stručni stožer

Trener: Igor Tudor

Pomoćnici: Hari Vukas i Jurica Vučko

Trener vratara: Hrvoje Sunara

Kondicijska priprema: Toni Modrić i Šime Veršić

#HAJDUK#IVAN KEPčIJA

Izdvojeno