StoryEditor
Hajdukhajdukovo dite

Splitski veznjak gubi mjesto u momčadi i sve je izvjesnija opcija posudbe, Poljud je u igri? Ovako stoje stvari...

Piše Slaven Alfirević
22. kolovoza 2019. - 10:20

Vratiti Filipa Bradarića u Hajduk! Ideja, koja bi se mogla realizirati i ima plodno tlo u preostalih desetak dana prijelaznog roka!

Radi se o tome da povratak Radje Nainggolana u Cagliari zatvara vrata Bradariću da igra redovito na Sardiniji, ali zato otvara vrata ideji koju bi se u Poljudu moglo prigrlit objeručke: posudit Bradarića od Cagliarija i napravit tandem zadnjih veznih iz snova: Darko Nejašmić i Filip Bradarić!

Mladi i iskusni već reprezentativac, mladost i iskustvo, bila bi to spona ispred zadnjeg reda kakvoj bi se obradovao i trener Damir Burić.

Hajduk je prodao Bradarića, a sad bi se Bradarić mogao vratiti. Ode Domagoj u Lille, ali bi se Filip mogao vratiti s talijanske Sardinije na godinu dana.

Ovako stoje stvari: Cagliari ima tandem zadnjih veznih na način da njihov adut Luca Cigarini ostaje, produžio je ugovor na godinu dana, sad ima 33 i sigurno će igrati još iduću sezonu.

A Radja Nainggolan, miljenik Cagliarija (inače belgijski inetrnacionalac) vratio se u Cagliari višom silom. Nakon Cagliarija je igrao u Romi, pa u Interu, ali je ovog ljeta zatražio da se vrati u Cagliari, zato jer mu je supruga iz Cagliarija, a na žalost se teško razboljela, pa da iduću godinu dana ona bude kući, a on uz nju.

Dogodine, Cigarini će imat već 34, a Nainggolan će vidjeti, u to ime Bradarić treba Cagliariju dogodine i ne žele ga prodat. Alim na posudbu bi ga rado dali i treba ispregovarat uvjete...

Kombinacija je vrlo moguća, zasad nema izjava ni procjena kako bi se to odvilo u zadnji tjedan prijelaznog roka, ali da se o tome sve glasnije priča - priča se. Kombinacija je na stolu. Kako je realizirati?

Sjesti i dogovarati se, koliko znamo Filipove osjećaje on je prvi za to, sjetimo se samo njegova emotivnog nastupa na Rivi, lani nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji kad se slavilo svjetsko srebro, Filip ga je proslavio u svome gradu, Hajduk je njegov klub.

Bradarić je imao kombinaciju odlaska u PAOK, ali su uvjeti koje je postavio Cagliari bili previsoki, a to što je u Cagliari iz Napolija došao i Marko Rog, bivši splitovac, nema veze s Filipom, hoćemo reći da nisu konkurenti u veznom redu, igraju na različitim mjestima.

Za Bradarića je važna priča o Cigariniju i nadasve Nainggolanu i to su ta otvorena vrata koja pružaju mogućnost da se Filip Bradarić i Hajduk opet nađu zajedno.

Hajduk bi se nakon Eduoka s kojim je osnažio napad, pojačao i gdje je najtanji, a to je “pupak” momčadi ispred zadnje linije.

Istodobno, dobro bi legla i prodaja Hamze Barryja, što bi otvorilo mjesto Bradariću. Pa premda je Barry najpoželjniji od svih što ih je doveo raniji sportski direktor Mario Branco, Hamzi brzo istječe ugovor i brza rošada s Filipom bila bi bezbolna.

Ponovimo da je Bradarić Hajdukovo dite kroz sve uzraste, rođen 1992., hrvatski je reprezentativac, vlasnik srebra iz Rusije i hrvatskog barjaka na fešti na kojem je pisalo – Split. Iz Hajduka je otišao u Rijeku u zimu 2015., bilo je to doba kad je Hajduku svaka prodaja izvlačila glavu iz omče financijske stiske, dočim se u zadnje vrijeme kudikamo lakše diše...

#HAJDUK#FILIP BRADARIĆ

Izdvojeno

03. srpanj 2020 23:35