StoryEditorOCM
Hajdukgas niko, gas

Snovi za iduću sezonu: umjesto da Hajduk Dinamu puše za vratom, puše u njihova jedra

Piše Ivan Renić
7. veljače 2023. - 10:15

Vrime je... Prošlo svršeno? Dva Dinamova kiksa ostala su neiskorištena. Umjesto egala i puhanja za vrat Dinamu, dobili smo osam, a možda i 11 bodova minusa. Nade u titulu odmiču su za još jednu sezonu. Ka i vrime, sumorna je to i siva slika nakon tri u kola u nastavku. Tri utakmice, tri boda, tri gola, dva iz igre i dva poraza.

Desetak dana je do kraja prijelaznog roka, a Hajduk se po pitanju pojačanja jedva pomaknuo s mrtve točke. Uz pričuvnog vratara Ivana Lučića, stigao je samo Marokanac Yassine Benrahou. Zaigrao je tek dvaput, i to u dvije katastrofalne utakmice u kojima nije pokazao mnogo. Rano ga je, dakako, suditi, a kamoli otpisivati.

Što je s ostalima? Što se čeka? Tri kola su prošla, dva bolna poraza upisana. Jasno je da pregovori s igračima, njihovim klubovima i agentima ne idu tek tako, preko noći. Mukotrpan je to proces u kojem obje strane nastoje proći što bolje, uštipnuti još koji euro. Ali zašto moraju proći tri kola? Puno je to i previše.

Trener Ivan Leko je na pripremama snimio situaciju i podvukao da mu trebaju pojačanja. Pet komada. I onda ga se u nastavak sezone pusti s krnjim sastavom, s rosterom koji je za jadranski derbi jedva bio popunjen. S rosterom u kojemu nemaš alternativu, „plan b”...

Krenulo se u stilu „lako ćemo” ili „dat će Livaja gol”. Livaja je dao, mogao je i drugi, ali usprkos tome bodovi su se prosuli.

Pustili su Leku u tri hladna kola u kojima je mirisalo na to da bi Dinamo mogao „kašljucati”. Na nemire u Maksimiru naslonio im se odlazak najboljeg igrača. Bila je to prilika koja se nije smjela propustiti, ona koja se u domaćem prvenstvu ne nudi često.

Pojačanja nisu tu i prst se automatski upire u sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa. Njegov sljedeći potez jasno će označiti kakvog su stajališta na Poljudu – ide li se u rizik nastavljajući potjeru ili se pod Lekom gradi za sljedeću sezonu.

U svakom slučaju: gasa, Niko, gasa!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. ožujak 2023 09:12