Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Hajdukkomentar pobjede

Slaven Alfirević: Kapa dolje treneru i njegovim momcima, veselimo se igrokazu u tri čina s najvećim rivalima

Piše Slaven Alfirević
23. veljače 2020. - 08:02
Slavlje Tudora i igračaTom Dubravec/HANZA MEDIA

Gorica kao slatka vodica, nije ni senf, ni gorušica, ni gorčica, nego baš - slatka vodica.

Ma šta 3:0 ka Damir Burić ujesen? Ma, duplo više, šest nula potpisuje Igor Tudor, 6:0, a moglo je bit i još da VAR nije poništio gol Leona Krekovića, malo remek-djelo (to je bio šesti prije šestog), a zbog ofsajda Josipa Juranovića. Svejedno, šesti je stigao ubrzo kasnije, s klupe je utrčao Eduok, kako ono: Eduok, ljubim te u ok'!

Međutim, prije svega – VAR! Opet mu treba reći hvala što postojiš, jer prvi gol je VAR dosudio, nije bio ofsajd premda se pomoćni Kristijan Novosel zaletio i mahnuo, a Ivan Bebek mudro pustio akciju dalje i taj pogodak Krekovića bila je već peta kapitalna odluka VAR-a koja ovog proljeća ispravlja krive Drine suđenja.

A prvi gol, zarana, uvijek je puno važan.

Tako se i Gorica ubrzo raspala, na tragu nekadašnje 10:0 pobjede Hajduka protiv Radnika iz Velike Gorice iz proljeća 1994. što je i dan-danas rekord HNL-a.

Gorica oslabljena, ode ovaj (Zwolinski), ode onaj (Marina), ima požutjelih, ali tko te pita.

Mijo Caktaš, dva gola i dvije čiste asistencije. Mijo je čudo. Uvijek je Hajdukov MVP, a sve ka' da neće i ka' da se vuče po terenu, ka' magla. I još je penal velikodušno prepustio Jairu.  Pljesak i za Krekovića, najavljeno iz Turske nije bilo promašaj, Leon lavljeg hajdučkog srca dao je ono nešto što publika traži i obožava kad novi poletni mladac uzleti iz klupskog inkubatora.

Duhovita je i splitska publika, na 6:0 je počela skandirati:

- Hoćemo pobjedu! - taj humor treba razumjeti, živjeti s gradom pod Marjanom i podnebljem što nosi pritisak.

Veselje na tribinama je potrajalo, pjevalo se "pet komada, pet komada, to je naša nada", evergreen koji se dugo nije vrtio, pa onda i ona stara "na staroj Plinari, zastava vijori...", a sve zazivajući šampionske dane.

Od Koprivnice do Gorice opet smo na amplitudi i sad se uspinjemo i dođe nam na trenutak da kažemo kapa dolje i treneru i momcima Igora Tudora i to i pišemo, a najavljujemo za sedam dana težak triptih, igrokaz u tri čina, Osijek, Dinamo i Rijeka i veselimo se u ime Hajduka tim izazovima.

Nakon Koprivnice Tudorov se Hajduk podigao i to – visoko. Hip, hip, hura, šest prema nula! 

#HAJDUK

Izdvojeno