StoryEditor

Skoko poziva navijače: Kakav je to derbi bez Torcide?

Piše PSD.
29. listopada 2009. - 22:09

Josip Skoko je u ime nogometaša Hajduka obznanio:
- Jedva čekamo derbi protiv Dinama da stvari preokrenemo nabolje!

Dokapetan “bijelih“ došao je na press-konferenciju, nakon što se prvonajavljeni kapetan Srđan Andrić ispričao i objasnio kako ipak ne može stići na vrijeme pred novinare i na trening zbog neodgodivih privatnih obaveza. Zamijenio ga je Skoko i dao naslutiti kako se u svlačionici gradi optimizam.

Na pitanje kako stoje stvari unutar ekipe, Skoko je odgovorio:
- Ima dobrih i loših razdoblja, ali je situacija dosta solidna. Pogotovu u kontekstu svega što se događalo proteklih dana.

Što to znači dosta solidna?
- Pa eto, izašli smo u srijedu navečer na teren i pobijedili bez problema. Sad je na redu Dinamo i sve ćemo uraditi da se pokrenemo nabolje. Ipak smo prije toga posljednje dvije utakmice izgubili pod nesretnim okolnostima, minimalno, a mnogo smo šansi propustili. Protivnik bi kaznio jedan naš kiks i uvalio nas u poraz. Nije to bilo tako loše, makar je rezultat bio poražavajući. Radimo kao i uvijek i mislim da možemo krenuti opet u nove pobjede.

Glavno pitanje bio je trenutačni odnos navijača spram momčadi, zvižduk na svaki dodir, a pljesak protivniku?
- Torcida je bila uvijek uz nas, a navijači imaju pravo navijati kako žele, ispoljiti svoje negodovanje, to je njihovo pravo.

Najavljuju bojkot, da neće doći na subotnji derbi?
- Voljeli bismo da dođu i to da dođu u što većem broju. Kakva je to utakmica, pogotovo derbi ako neće biti publike? Neka dođu svi navijači, a posebno naši, da dekor bude bolji. Treba nam što više navijača zbog podrške, ja bih volio da dođu, svi bismo to voljeli...

Preskupa momčad

Kako komentirate pisanja da je ova momčad Hajduka skupa, odnosno preskupa za rezultate koje postiže?
- Ne čujem to, ne čitam... – nasmijao se Skoko.

Ipak, ne može mimoići pitanje, ako ne sluša i ne čita, evo sad je čuo. Što, dakle, misli?
- Teško je to komentirati na drugačiji način osim da se svaki pojedini igrač koji dolazi u klub i koji pregovara s funkcionerima bori za svoj ugovor, što je normalno i uobičajeno. Dobije ugovor, radi i trenira, igra, i to je to...

Kakav je osjećaj kad se govori da ste vi igrači postali uteg kluba? Kako je izdržati taj pritisak?
- Mi smo uvijek pod pritiskom, samo što je taj pritisak različit. Pa i to kad govorite da smo postali uteg... Rekao sam, dobiješ ugovor i trudiš se odraditi ga. Nekad si pod pritiskom borbe za trofeje i titule, a nekad 14 bodova iza vodećeg i smatraš da još možeš sve popraviti i baš moraš pobijediti ne bi li se stanje popravilo. Dakle, uvijek je neki imperativ.

Jedno je sigurno, posebno je veliki gušt pobijediti Dinamo. Ove godine to nam je uspjelo dvaput u Poljudu, i sa 2:0 i sa 3:0, dakle mogli smo se veseliti, makar su trofeji izostali. Sad bi bila lijepa bilo kakva pobjeda koja bi nam dala nadu da ćemo brzo popraviti nezavidan položaj na ljestvici.

Zašto je Hajduk ovako nisko?
- Zašto, zašto... Ima puno stvari koje su se poklopile, teško mi je objasniti u dvije-tri riječi, a i da dulje pričam teško da bih uspio, tako da mi je lakše odustati od toga. Kad bismo dobili Dinamo sve bi bilo puno lakše i ljepše.

Dinamo navodno u sastavu neće imati Mandžukića?
- Oni su bez njega ipak slabiji, on im je jako bitan igrač. Dinamo je dobar unatoč dva-tri zadnja slabija rezultata, oni se ipak dobro drže u Europi i to treba respektirati. Mi ipak imamo svojih aduta da im se suprotstavimo.

Što kažete o svojoj poziciji u igri, što god Cernat igra povučenije, vi ste bliže protivničkom golu?
- Rekao bih da se još tražimo, da još tragamo za našim idealnim sastavom, mnogo je bilo i ozljeda, izostanaka, nije bilo ni lako. Što se mene tiče, meni paše igrati bliže napadu.

Idete na Brač, u karantenu?
- Na Braču je uvijek lijepo, nađemo svoj mir i koncentraciju. I neka navijači dođu, neka bude publike, ja ih pozivam. Uvijek je ljepše igrati s publikom, a mi ćemo dati sve od sebe da ih opet razveselimo nakon dva ružna poraza od Šibenika i Karlovca – rekao je odmjereni Josip Skoko, iskusni internacionalac iz Australije.

SLAVEN ALFRIEVIĆ

item - id = 73729
related id = 0 -> 73915
related id = 1 -> 73724
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. listopad 2021 01:38