StoryEditor
Hajdukdvaput u dugopolju?

Sjetimo se samo prošle sezone: izostanak dogovora s organizatorima Ultre Hajduku znatno otežavaju život

Piše F. V.
12. lipnja 2019. - 10:22

Izostanak dogovora s organizatorima Ultra festivala (traje od 12. do 14. srpnja) oko zamjene poljudskog travnjaka i općenito trodnevni koncert koji isti oštećuje, Hajduku znatno otežavaju život na startu sezone. 

Ne samo što će u 1. pretkolu Europske lige biti domaćin u Dugopolju (11. ili 18. srpnja), što je sada već sasvim realna opasnost da bi u slučaju domaćinstva u prvom ogledu tamo morati igrati i u 2. pretkolu (25. srpnja, uzvrat je 1. kolovoza), na sutrašnjem ždrijebanju parova HT Prve HNL (11 sati) Hajduk će tražiti da zbog Ultre bude gost u prvom kolu (nedjelja 21. srpnja). 

To ujedno znači da će vjerojatno Hajduk u prva tri kola prvenstva dvaput biti gost što će klubu osjetno zakomplicirati situaciju. A u slučaju slabijih rezultata poslije se teško vaditi, vratiti i dobru atmosferu... Sjetimo se samo prošle sezone.

I lani je Hajduk morao tražiti da u prvom kolu HNL-a bude gost. Ždrijeb mu je donio teško gostovanje u Osijeku na kojem je i teško stradao (1:4). A onda je nakon domaćeg derbija protiv Lokomotive (1:1) morao u goste i Rijeci (1:1). 

Lani se kasnilo s kupnjom novog travnjaka, baš kao i ove sezone. Dok je novi stigao, postavljen, Hajduk je nanizao šest susreta na startu prvenstva bez pobjede. Od tih šest susreta četiri su bila gostujuća. Loš travnjak usmjerio je jednim dijelom prošlu Hajdukovu domaću, ali i europsku sezonu.

Izdvojeno

13. srpanj 2020 08:42