StoryEditor
Hajdukjoš malo i europa

Siniša Oreščanin: Lijepa utakmica za gledanje. Sadržajna. Otpočetka smo dobro ušli

14. svibnja 2019. - 23:48
rudes_hajduk13-140519

Neposredno prije utakmice trener Rudeša Tomislav Ivković uvjeravao je sve oko sebe kako će Hajduku suprotstaviti ''nabrijanu'' momčad. U tim trenucima još je vjerovao u pobjedu i deveto mjesto. Iluzija je potrajala 17 minuta...

Poslije utakmice, unatoč visokom porazu, trener Rudeša nije odavao dojam utučenog čovjeka. 
- Koliko vas ima? Na sprovod svi dođu – aludirao je Ivković na brojnost novinara nazočnih press-konferenciji poslije susreta. 

- Čestitam Hajduku. Bio je bolji. Mi nismo loše izgledali. No, napravili smo veliki broj tehničkih pogrešaka. U 90% slučajeva za polukontru napravili smo loš ili neprecizan pas. Ipak, dali smo svoj maksimum. Tri kola prija kraja došli smo u situaciju da sami o sebi odlučujemo. Nismo uspjeli. Hajduk je ipak jači – zaključio je Ivković. Na pitanje – kako mu izgleda Hajduk, trener Rudeša je konstatirao: 

- Hajduk djeluje organiziranije u odnosu na prvi dio sezone. Svidio mi se Palaversa. Bio je siguran i miran. Mijo Caktaš je s tri gola pokazao neupitnu kvalitetu, a Jairo nas je slomio u drugom dijelu. 

Trener gostiju Siniša Oreščanin zaprimao je čestitke...

- Lijepa utakmica za gledanje. Sadržajna. Otpočetka smo dobro ušli u susret. Nakon poluvremena znali smo da će Rudeš otvoriti karte, a nama takva igra odgovara – ustvrdio je Hajdukov trener. 

Je li ovo bila ključna pobjeda za Europu?

- Nije još gotovo. Ne ovisimo samo o sebi. Po mojoj računici nakon idućeg kola dosta će toga biti jasnije. 

Mijo Caktaš je doživio ovacije s tribina stadiona u Kranjčevićevoj. Ovo mu je prvi hat-trick ove sezone.
- On je perjanica našeg načina igre. Danas ga je nagradila i lopta. Nadao sam se još jednom njegovom golu. 

Stanko Jurić na beku!? 
- Zadovoljan sam kako je odradio rolu protiv Rudeša. Dosta smo razgovarali o mogućnosti da zaigra na toj poziciji. Energija koju nosi sa sobom daje nam za pravo kada smo ga odlučili  isprobati na mjestu beka. 

Kako vam se svidio Lisakovič?
- Zanimljiv igrač. Pomalo sam i zbog njega bio nervozan kod 0:2. Shvatio da utakmica nije završena. Ovu polusezonu Lisakovič je odigrao u odličnoj formi.

Po prvi puta za mandata trenera Oreščanina, Hajduk je utakmicu započeo bez Darka Nejašmića. 

- Iskoristili smo priliku da ga rotacijom malo rekuperamo. On je igrač sustava. Jako dobro pliva i napreduje. 

 

Izdvojeno

11. srpanj 2020 09:54