StoryEditorOCM
Hajdukgost komentator

Robert Jarni: ‘Modri nisu forsirali, došli su po bod i u tome su uspjeli, a Bijeli su se prekasno otvorili‘

Piše Robert Jarni
1. svibnja 2023. - 12:55

Dinamo je došao po bod i u tome je uspio. Modri su u prvom poluvremenu bili nešto nadmoćniji, imali više loptu u nogama i kontrolirali igru, no nisu previše forsirali, s obzirom da im je bio dovoljan i bod. Mlakar je imao velikj priliku u 18. minuti. Prije utakmice sam razgovarao s više bivših igrača i suigrača u Hajduku, složili smo se da će tko prvi zabije biti blizu pobjede. Dakle, da je Mlakar tu zabio... Poslije je i zatresao mrežu, ali gol je poništen zbog zaleđa od dva-tri centimetra. To je bila fantastična akcija i lijepa završnica, šteta.

Bijeli su se u drugom poluvremenu malo otvorili, pokušali pobijediti, napravile su se i neke zamjene, ali nisu dali gol. Da budem iskren, očekivao sam pobjedu Hajduka, ali što je tu je... Dinamo je pokazao kvalitetu kojom je i došao do titule. Hajduk ove sezone nije dobio ni jedan derbi protiv Modrih, tako je ove sezone ispalo. To ovisi o puno faktora, ali treba biti pravi kad izađeš na teren.

Vušković nije bio u konkurenciji za derbi, čuo sam da je i ozlijeđen. Mislim da je za momka od 16 godina prenaporno da ga se stalno stavlja da igra. Ogroman je potencijal, ne treba potonuti zbog lošije utakmice, nego nastaviti s napornim radom i razvojem.

Hajduku još ostaje finale kupa, ima priliku još jednom uzeti trofej. Bez obzira što je Šibenik zadnji u prvenstvu i prijeti mu ispadanje, njihova igra ovog proljeća je stabilna, igraju defenzivno, a naprijed imaju brze i opasne igrače. No, ako Bijeli u finalu budu igrali agresivno i pritisnu ih visoko, vjerujem da će onda Hajduk osvojiti kup i drugu godinu zaredom.

(Zabilježio: Toni Bilić)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 00:12