StoryEditor
Hajdukgost komentator

Robert Jarni: Hajdukova krila mogu proći svakoga, a ne dobivaju balun

Piše Robert Jarni
24. listopada 2021. - 12:15

Hajduk je u prvom poluvremenu imao dominaciju, ali dosta jalovu. Stvorili su ‘bijeli’ par prilika, ali do njih su došli kad su igrali okomito i kad su imali centaršut, posebno s desne strane. Kad je igra počinjala od vratara Kalinića, lopta je išla sporo, dva stopera bi došla do centra, Gorica bi se zatvorila, svi bi stali iza lopte i naravno da je u takvoj situaciji jako teško proći i stvoriti nešto prostora.

Gorica me iznenadila u tih prvih 45 minuta, igrali su zatvorenije nego što sam ih navikao gledati. Uvijek su igrali otvoreno, ovo je neka druga Gorica. U nastavku su ipak izašli gore i tad je Hajduk imao problema u iznošenju lopte, teže je izlazio u napad, eventualno bi došla neka prilika iz (polu)kontri.

Iznenadilo me što od početka nije igrao Sahiti, jako pokretljiv igrač. Ljubičić je, kao i uvijek, bio živahan, vidi se da se želi dokazati, a to je dobro jer igrač uvijek treba dati sve od sebe da se dokaže. Ukupno gledajući, Hajduk je stvorio više prilika, ali nije mi drago što je lopta spora kad je dva stopera imaju u nogama. Kad je okomita lopta, na Livaju, pa onda on odigra na krilo, onda se odmah stvaraju šanse. Ne znam zašto Hajduk više ne igra po bokovima, gdje ima igrače koji mogu proći svakoga.

Protiv Gorice, a posebno u Šibeniku, stvoreno je puno prilika, ali lopta nije htjela u gol. To je nogomet, ne treba sad odmah zazivati smjenu trenera, definitivno treba biti pametan, strpljiv. ‘Bijeli’ imaju kvalitetu u igračkom kadru, ne mogu znati zašto svi ne pokazuju svoj maksimum na terenu, jer nisam ‘unutra’. Ali, smjena sigurno nije rješenje, ako opet počnemo sa smjenama, postat ćemo klub s najviše smijenjenih trenera na svijetu.

item - id = 1137525
related id = 0 -> 1144580
related id = 1 -> 1144551
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. studeni 2021 01:56