Hajduksve više zainteresiranih

Real dobiva opasnu konkurenciju: dva engleska velikana uključuju se u utrku za Karla Leticu!

Piše Slaven Alfirević
30. travanj 2018. - 13:10

Za Karla Leticu, darovitog vratara Hajduka zainteresiran je i engleski prvoligaš Newcastle i kako navodi tiražni The Sun, bili bi spremni platiti osam milijuna funti!

Za Englesku – sitnica, a za Hajduk i hrvatske prilike golem transfer, na tragu Nikole Vlašića i desetak milijuna eura.

Navodi se da su za Leticu zainteresirani i Real Madrid, što je otprije objavljeno iz španjolskih izvora kako je Letica na vrhu popisa Realovih skauta i planiraju ga dovesti za pričuvnog vratara, ali The Sun spominje i Manchester United, što bi bila potpuna novost?!

Međutim, fokus ove informacije je – zanimanje Newcastlea.

Sigurno je da Leticu i Hajduka čeka vruće ljeto, još nije potpisao ni profesionalni ugovor s Hajdukom, ali je za "bijele" stipendijskim ugovorom vezan sve do 2019. godine.

Newcastle je intrigantan zbog toga što Letici ne bi u startu namijenio ulogu pričuve ili odlaska na kaljenje, što bi sigurno bio slučaj glede Real Madrida. Nego bi imao šansu odmah braniti na velikoj sceni engleskog nogometa.

Rafa Benitez, španjolski stručnjak za kormilom Newcastlea na vratima ima Čeha Martina Dubravku, zatim Roba Elliotta i Karla Darlowa, tko prati Newcastle zna da nitko od njih nije čvrsto zgrabio poziciju između vratnica i to bi Letica ima svoju šansu sa 202 centimetra visine.

Bit će oko Letice još naklapanaja i nagađanja, ni Newcastle nije gotova stvar, kao što to nije (bio) ni Real Madrid kad se vijest o Realovu interesu probila u medije.

Međutim, sigurno je da je u žarištu interesa i da se oko njega diže prašina, gost je stranica svjetskih medija, a što se tiče Hajduka njegov talent, mladost i fizičke predispozicije idealne su da ga se "zavrti" odmah na tržište.

No, Hajduk prije toga mora riješiti unutarnje stvari, tko vodi poslove, ali pojava Letice na mnogim europskim tržištima je i prilika da Hajduk godišnji proračun riješi unaprijed i za 2019. godinu...

Sad su se eto pojavile i – "svrake", tako zovu Newcastle. Pratit ćemo zbivanja, a možemo reći i to: sljedeći, molim...

Kakva će to samo biti strka oko finalne utakmice kupa u Vinkovcima, protiv Dinama, na skučenom stadionu Cibalije trebat će posebni odjeljak stavit za skaute koji će poželjeti pogledati baš Karla Leticu na djelu u velikoj, presudnoj utakmici.

#HAJDUK#NEWCASTLE#MANCHESTER UNITED#KARLO LETICA