StoryEditor
Hajdukekskluzivno za 'slobodnu'

Prvi intervju Marina Brbića nakon ostavki dopredsjednika i sportskog direktora: Sretan sam da smo došli u fazu u kojoj je navijačima glavna briga igra prve momčadi

14. studenog 2019. - 22:00

Predsjednik Hajduka Marin Brbić odlučio je ekskluzivno za Slobodnu Dalmaciju dati prvi intervju nakon odlaska Lukše Jakobušića i Saše Bjelanovića.

Postavili smo mu mnoga pitanja, a ovim putem vam donosimo djelić tog intervjua kojeg ćete u cijelosti moći pročitati sutra u Slobodnoj Dalmaciji.

Otišli su dopredsjednik Uprave Lukša Jakobušić, sportski direktor Saša Bjelanović, tresla se stolica i treneru Damiru Buriću. Zašto? U koliko dubokoj krizi se nalazi Hajduk?

- Navijači nemaju razloga za brigu, Hajduk nije u krizi. Klub je stabilan, financijski i rezultatski, ali naravno da svi zajedno težimo boljem i višem – rekao nam je Brbić.

- Kadrovske promjene u dinamičnom sustavu kao što je Hajduk su normalna pojava. Dopredsjednik je otišao iz osobnih razloga, a sportski direktor je tu već duže vrijeme, puno se trošio u turbulentnim vremenima, pa smo zaključili da je vrijeme za novu energiju. Sretan sam da smo došli u fazu u kojoj je navijačima glavna briga igra prve momčadi. Vidim to kao znak da stvari polako postavljamo na svoje mjesto.

Zašto su onda istog tjedna dvojica od četiri čelna čovjeka kluba otišla, a treći je bio na rubu?

- To je slučajnost, jedan odlazak nema nikakve veze s drugim.

Ostaje li Burić trener? Biste li ga smijenili u slučaju poraza od Osijeka?

- Burić i momčad imaju podršku cijelog kluba. Damir ostaje trener – kazao je prvi čovjek "bijelih".

- Moramo biti pošteni i reći da je trener preuzeo momčad u jako delikatnom trenutku, nakon možda i najtežeg poraza u novijoj povijesti kluba te mu sigurno nije bilo lako raditi u takvom okruženju. Isto tako, Burić je digao ekipu nakon velikog šoka kojeg smo doživjeli na početku sezone, Hajduk je više od mjesec dana bio prvi, trenutno smo drugi s osjetnom prednošću ispred pratitelja, ostajemo unutar zacrtanog cilja, ali vjerujem da to nije sve što imamo reći u ovoj sezoni. U svakom segmentu u klubu, pa tako i u momčadi, ima prostora za poboljšanje, i na tome svi skupa trebamo raditi.

No, prije Osijeka dali ste mu uvjetovanu podršku?

- Svatko to može iščitavati kako želi. Damir je imao podršku, bio je i ostaje trener. Nikome u klubu nema bezuvjetne podrške. Svih nas određuju rezultati, mene prvoga.

CIJELI INTERVJU PROČITAJTE U SUTRAŠNJEM IZDANJU SLOBODNE DALMACIJE.

Izdvojeno

11. srpanj 2020 06:18