StoryEditor
Hajdukpreslagivanje

Problemima nikad kraja: trener Hajduka je ostao bez kičme momčadi pred izuzetno zahtjevno gostovanje

29. lipnja 2020. - 22:49

Crne slutnje su se obistinile, Hamza Barry je out do kraja sezone, zaludu mu srpanjski aneks i produžetak ugovora s „bijelima”. Ne dogodi li se preokret glede novog ugovora ispada da je vezist iz Gambije odigrao posljednju urakmicu za Hajduk protiv Slaven Belupa, nekidan u petak kad je šepajući napustio travnjak pred kraj uzbudljivog susreta.

Zadržimo se načas kod Hamze Barryja, prije nego što upotpunimo listu izostanaka pred gostovanje u Velikoj Gorici. Dakle, Barry se ozlijedio ili je dobio udarac u koljeno, a jučerašnja procjena glasi kako se ne može oporaviti sve do kraja ove sezone u kojoj Hajduk igra još pet kola (i nije u finalu kupa). Prisjetit ćete se da su zbog neophodne važnosti u Poljudu produžili ugovor sa svojim dragocjenim „izvorom igre” za dodatni mjesec. Sastavili su aneks još za srpanj, jer osnovni ugovor (mu) istječe 30. lipnja. Zbog produžetka sezone uslijed korona-pauze to je bio potez povjerenja za onog na koga se računa.

Podsjetimo, istodobno takav aneks nisu ponudili Goranu Blaževiću, Stipi Vučuru i Josipu Bašiću kojima upravo istječu ugovori.

Hamza i Hajduk baš su zle sreće, a što će biti dalje s igračem ako mu se ne daj bože ispostavi kako je po srijedi ozljeda križnih ligamenata na koju se također sumnja? To bi onda povlačilo za sobom pauzu od šest-sedam mjeseci kakvu je prošao u zadnje vrijeme Marko Futacs ili Stipe Vučur.

Nije poznato je li Barry u čvrstom dogovoru s budućim klubom i je li negdje unaprijed potpisao kontrakt od nove sezone na što je imao pravo i mogućnost još od 1. siječnja. A svo to vrijeme nije se dogovorio s Hajdukom glede nastavka suradnje, premda su u Poljudu isticali kako bi (žarko) željeli da Hamza Barry ostane. Ozlijeđen će dočekati 1. kolovoza, a bez novog ugovora?

Ta će se priča još vrtjeti, uz želje dakako da se Barry što prije oporavi, međutim trenutačno je u fokusu gostovanje kod Gorice i činjenica da je momčad Igora Tudora teško oslabljena.

Izostaje kralježnica, kičma, okosnica, stablo momčadi po svojoj okomici: Dimitrov, Barry, Caktaš i Jairo. Četiri, rekli bismo ključna igrača, zapovjednik obrane, kreator iz dubine, razigravač-golgeter i vođa navale! Dodajmo da još fali i Jurić u sredini, te stoperi Mujakić i Simić, pa smo zatvorili kvadraturu užasa.

Dimitrov i Caktaš zbog kartona, a Barry, Jurić, Jairo, te Mujakić i Simić zbog ozljeda.

Vraća se barem Jradi, to je dobro, vrlo vrijedan igrač, a kako ostale rupe popuniti o tome ćemo više sutra, ali je jasno da se na stoperu traži rješenje (to ne bi trebao biti Juranović), je li to mladi Radić ili Vučur u posljednjem danu ugovora, u sredini Jradiju može sekundirati Nejašmić i to je u redu, može i Čuić, a za ofenzivni trojac uz Eduoka Blagaić, Brnić, Kreković... u kombinaciji su...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. kolovoz 2021 08:41