StoryEditor
Hajdukdaleko od rješenja

Pretresaju se raniji natječaji i rezultati ‘headhuntinga’: Nadzorni odbor Hajduka ne žuri u potrazi za novim predsjednikom

9. kolovoza 2020. - 08:10
Vladimir Dugandžić/HANZA MEDIA

Nema utakmica i odmah je bolje stanje, stišala se gungula oko Hajduka, pobjeda u Zaprešiću još tamo prije dva tjedna bila je umirujuća, sa 4:1, premda u suštini nevažna, peti bili, peti ostali, ali je Hajduk dosegao stanje da u miru presloži kockice za novu sezonu. 

Bilo je ljekovito što smo dočekali i objavu da svi stručni ljudi ostaju... Međutim, dani idu, prolaze, a nema novosti po pitanju izbora novog predsjednika što je neumitnost, pitanje trenutka, budući da Marin Brbić, podsjetimo, nije povukao ostavku. Da sad ne ponavljamo cijelu tu storiju Brbić naprosto odlazi. Samo što se to vrijeme rasteglo...

Čekaju se novi potezi struke

Što se promijenilo? Ništa, samo što se ništa (javno) ni ne događa. Logično bi bilo da se kontaktiralo tu i tamo neke funkcionere, premda će vam to ili zanijekati ili pak neće komentirati. Članovi Nadzornog odbora su ustrajni u svom modelu rada da nadziru, šute, te se samo tu i tamo oglase priopćenjem, kad je ljuta potreba. I to im ne treba zamjeriti, barem tako s ove pozicije držimo. Tako su najavili čim su došli, da neće biti poput prethodnika koje su mediji iskorištavali.

Uglavnom, idu dani a Brbić je i dalje u funkciji nužnog potpisivanja dokumenata svakodnevnog posla, normalnog poslovnog funkcioniranja. Struka se bacila na posao, u punoj pari su Mario Stanić i Ivan Kepčija, prodali su Juranovića, neke posudbe i probe izvrile su i probile se do medija, čekaju se novi potezi, a trener Igor Tudor sa svojim stožerom nastavio je rad: evo sedam dana treninga, nakon tjedna odmora...

A što ćemo s predsjednikom? Marin Brbić je ostao... Privremeno, što ste odmah skočili?! Pristao je ostati da članovima Nadzornog odbora pomogne ne bi li klub kao dioničko društvo po uzusima Trgovačkog suda normalno funkcionirao, a dok oni ne odaberu novog vlakovođu. Toliko (im) duguje zbog ukazanog mu povjerenja i priznanja, pa da ostane dokle god (im) treba.

Naravno, neće ni Nadzorni odbor otezati s izborom dovijeka, ali najprije su se morali pribrati od šokova oko Skupštine i pregovora (uspješnih!) da Stanić i Kepčija i posljedično Tudor doista ostanu na postojećim funkcijama.

I sad ide ono najvažnije, a da ne tehniciramo olako imenima koja jesu ili nisu kontaktirana, ali su u svakom slučaju daleko od rješenja.

Strpljen, spašen

Klub je stabilan. Svi važni procesi i projekti se nesmetano odvijaju, posebno kada je riječ o prijelaznom roku i pripremama za novu sezonu. Nema razloga za žurbu i nabrijavanje. Prema našim saznanjima za odabir novog predsjednika, Brbićeva nasljednika, koristit će se svi raspoloživi podaci iz prijašnjih natječaja i „headhuntinga”, te očekujemo da u kratkom roku bude raspisan i novi natječaj.

Nadzornici mogu biti i jesu mirni što je sve mirno i stabilno i sve funkcionira. Dio javnosti koji je želio odlazak Brbića, da neizostavno ispuni lani dano obećanje da će ići, ako ne bude drugi, dobio je zadovoljštinu, ali sad neka se strpe još neko vrijeme u ime stabilnog funkcioniranja, te kvalitetnog odabira.

Osnovna želja je vrlo pažljivo i temeljito, bez frke, panike i pritiska pristupiti izboru novog predsjednika.

Dakle, strpljen, spašen. Nema smisla požurivati, izbor za predsjednika, „novog Brbića” nismo zaboravili.

Međutim, da će trebat nešto vremena, trebat će. Naravno, neće uteć...

Oproštaj od Sizge po korona-protokolu

Hajduk će se od svog neprežaljenog fizioterapeuta Domenika Sisgorea oprostiti u ponedjeljak u 12 sati u kino dvorani stadiona na Poljudu, međutim naglašavaju kako će zbog epidemiološke situacije u dvorani smjeti biti maksimalno 40 osoba, a 20 je namijenjeno klupskim veteranima.

Širi oproštaj bit će na groblju Lovrinac, ali se neće smjeti izražavati sućut obitelji niti u trofejnoj dvorani u Poljudu, niti na ispraćaju na Lovrincu, ni na pokopu u Radošiću. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

15. rujan 2020 17:28