StoryEditor
Hajdukkonačno

Pregovori Hajduka i HNS-a trebali bi se nastaviti nakon derbija u srijedu, dosta je bilo odgađanja

Piše Slaven Alfirević
28. veljače 2020. - 14:15
Zajednički sastanak predstavnika grada Splita, Hajduka i HNS-aVladimir Dugandžić/HANZA MEDIA

Obećanje nije ludom radovanje: to jest ako je iz kancelarije HNS-a naznačeno da su u tijeku razgovori, pregovori, dogovori, kako god, da krene s mrtve točke dogovor oko Udruge prvoligaša, pa time i razgovori s Hajdukom da se obnove i naznačeno je prije neki dan da bi to moglo biti ovog tjedna... Ako malo opet kasni sve to skupa, ne znači da neće biti... Dapače.

Najnovija najava jest da bismo termin svakako dobili - poslije derbija s Dinamom. Logično je. Ako ovog tjedna nisu uspjeli sazvati skup, pa je u utorak ždrijeb Lige nacija u Amsterdamu, a u srijedu u 19 sati je derbi u Poljudu, onda kad sve to prođe, bit će...

Očekujemo dakle da se nakon derbija s Dinamom odredi novi sastanak oko Udruge prvoligaša, s time da su na tapetu i naznake nastavka razgovora HNS-a i Hajduka. Jedno s drugim ide.

Dakle, dajmo da prođe derbi Hajduka i Dinama, brzih dana je, u srijedu. Pa ćemo onda.

Podsjetimo kako se razgovori Hajduka i HNS-a, normalizacija odnosa, odvija sporovozno. Gotovo godinama o tome pišemo i nadamo se.

Proces se ubrzao nakon izričite želje HNS-a da odigra utakmicu reprezentacije protiv Mađarske u Poljudu što je i ostvario, 10. listopada, ali se to dogodilo bez sudjelovanja Hajduka u organizaciji. ”Bijeli” nisu bili zadovoljni dotad napravljenim pomakom u bilateralnim razgovorima.

Marijan Kustić je obećao kako neće sve ostat mrtvo slovo na papiru i kako će se razgovori svakako nastaviti.

Tijekom zimske pauze, sve je mirovalo.

Sad na proljeće, ajmo iznova. Ali, neka prođe derbi. Podsjetimo i to, u Hajduku je otprije, još u doba dopredsjednika Lukše Jakobušića pripremljen obilat materijal obnove Udruge prvoligaša, prezentiran ljetos, a obnova Udruge Hajduku bi predstavljala značajan korak prema čvršćem međusobnom povjerenju.

S time da pojava VAR-a na prvoligaškim terenima svakako dobro čini, provjetrava ozračje i donosi vjeru u danas-sutra bolje odnose.

#HAJDUK#HNS#MARIJAN KUSTIć

Izdvojeno