StoryEditor
HajdukTko su i zašto žele na Poljud

Predstavljamo kandidate za NO Hajduka: Prestati s improvizacijom i donijeti jasnu viziju kluba

23. studenog 2018. - 22:56
111mal

Premda je rođen i živi u Zagrebu, Miroslav Maletić vuče korijene iz Drniša, što objašnjava ljubav prema Hajduku. Ovaj diplomirani ekonomist rođen je 1966., a gotovo od početka ovoga stoljeća radi u PBZ Investu, društvu za upravljanje ivesticijskim fondovima, gdje je glavni menadžer za odnose s klijentima. Prethodno je radio i u upravi elitnog zagrebačkog hotela Sheraton, a prije 20 godina i kratko vrijeme u upravi Agrokora.

- Želim pridonijeti razvoju i stabilizaciji kluba, a imam i osobni motiv kao hajdukovac. Hajduk je veliki klub, ali već dugo je nemoćan, nije u stanju okupiti velike, kvalitetne ljude. Zaista mi nije jasno da Dalmacija zadnjih već 20 godina ne može naći tri prava čovjeka koji će povesti Hajduka, nadam se da će se to promijeniti nakon ovih izbora.

- Mislim da mogu pridonijeti klubu svojim znanjem, zalaganjem te najviše iskustvom. Dugi niz godina radio sam u velikim tvrtkama i mislim da moje iskustvo može biti od velike pomoći. Važno je da se improvizacija u Hajduku svede na najmanju moguću mjeru, svojim iskustvom mogu dati doprinos tome.

- Svi naglašavaju da je NO samo nadzorno tijelo, ali ne bih se složio s tim, jer NO predstavlja vlasnika i treba tražiti od Uprave da ponudi program i procjenjivati koliko je taj program realan. Mislim da nitko od nas ne zna koji je poslovni plan Hajduka, dakle, ključna stvar je izraditi plan, da se definira što želimo napraviti. Nećemo reći da ćemo osvojiti Ligu prvaka, možda i to u dalekoj budućnosti, ali mora se donijeti plan, a u tome treba sudjelovati i NO. Cijenim Naš Hajduk jer je uspio spasiti klub, ali mislili su da će biti dovoljno nadzirati Upravu, međutim, to nije tako.

- Prošla Uprava na čelu s Kosom je rekla da je klub u dobroj situaciji, onda je došao novi predsjednik Huljaj i odmah kazao da financijska situacija nije dobra, tu je odmah došlo do kontradiktornosti. Rezultati očito nisu dobri. Ne mislim da je Hajduk slab jer su neki bivši ljudi u klubu gledali svoj interes, imali osobne prioritete. Po meni je glavni problem nedostatak vizije, s tezom da je netko drugi kriv za loše rezultate. Naravno, bilo je stvari koje nisu išle u korist Hajduku, ali tako je i s tvrtkama, treba znati funkcionirati i u takvim okolnostima. Ako su kroz slavnu prošlost kluba generacije znale kako privući prave ljude u Hajduk, onda je stanje u zadnjih 20 godina prvenstveno posljedica neznanja.

- Predsjednik Huljaj je došao u takvom trenutku da je odmah po dolasku rekao da klub ima problema s financijama. Očito ima iskustva, radio je u uglednoj tvrtki, smiren je u izjavama, diskretan, ali ne znam je li u stanju angažirati prave ljude. Teško je ovako sa strane reći treba li ostati na funkciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. veljača 2021 14:46