StoryEditor
HajdukTko su i zašto žele na Poljud

Predstavljamo kandidate za NO Hajduka: Miješaju se funkcije NO-a i Uprave, a to šteti klubu

23. studenog 2018. - 22:08
111bur

Denis Burmaz rođen je 1974., odrastao je u Pločama, diplomirao elektrotehniku na splitskom FESB-u, a u Zagrebu je magistrirao ekonomiju. Od 2016. Burmaz je u Upravi Triglav osiguranja, zadužen za prodaju, marketing, IT i naplatu potraživanja. I prethodne četiri godine bavio se osiguranjem kao direktor prodaje u druge dvije osiguravajuće tvrtke. Proteklog ljeta bio je u užem izboru za predsjednika Uprave Hajduka, kada je na kraju izabran Jasmin Huljaj.

Kandidirao sam se sa samo jednim ciljem, a to je pomoći Hajduku da se vrati tamo gdje mu je mjesto - u vrh hrvatskog nogometa. Moja ljubav prema Hajduku i Dalmaciji je nepresušna, aktivni sam navijač od malih nogu, poslovno sam realiziran i zadovoljan te smatram da svoju ljubav, znanje i energiju mogu i moram dati klubu koji je toliko utjecao na moj život.

Iskreno ne znam zaslužujem li mjesto u NO-u, to će birači odlučiti. Za sebe mogu reći da sam visoko educiran, sve sam u životu postigao radom i upornošću, radio sam u više država, promijenio više industrija i u svakoj sam dosegao vrh te postizao vrhunske rezultate, tako da se ne bojim novih izazova. Ljudska i moralna načela su mi na prvome mjestu, ne bojim se reći svoje mišljenje niti zastupati isključivo klub i interese kluba.

Dosta se miješa uloga nadzorne i upravljačke funkcije i to je naštetilo stabilnosti kluba, jer se ne zna tko što radi, barem se takav dojam stječe. Po meni bi NO trebao zajedno s vlasnikom dogovoriti po kojim se ciljevima mjeri rad predsjednika i onda pratiti ostvarivanje ciljeva te pravovremeno reagirati ako brod ide u krivom smjeru. Dakle, ulogu u NO-u vidim isključivo kao nadzornu, uz prethodno jasno definirane i usuglašene ciljeve s vlasnikom. Uz to, svi članovi NO-a moraju aktivno raditi na promociji kluba kroz traženje strateških partnera i sponzora.

Mislim da klub prolazi kroz vrlo turbulentno razdoblje iz više razloga. Prvo, igrački nemamo kadar koji je u stanju konkurirati za napad na prva dva mjesta, što bi nam trebao biti imperativ svake godine. Kupovali smo igrače koje danas ne možemo prodati za novac za koji smo ih doveli. Vidljivo je da klub nema financijsku stabilnost te da prolazi kroz krizu upravljanja. Ipak, nazire se određeno svjetlo jer u mlađim kategorijama se pojavilo više igrača koji bi vrlo skoro mogli preuzeti glavne uloge u prvoj momčadi. Treba nastaviti jačanje omladinskog pogona kao kamena zamašnjaka rasta i razvoja kluba.

Mislim da je prekratak period za donijeti bilo kakav zaključak. Trebalo bi vidjeti što je predsjednik zatekao kad je stigao u klub i gdje smo danas, vidjeti plan rada za naredni period i tek tada se neka ocjena može dati. S navijačke strane sam možda očekivao da se predsjednik pojavi s nekim medijskim istupom više nakon serije loših rezultata koja je, nadam se, iza nas

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. siječanj 2021 12:31