StoryEditor
Hajduknaprid bili

Predsjednik Lukša i Hajdukovi ‘starci’ marširaju trofeju ususret, može i ove, a može sa Nikolom Kalinićem i Perišićem i dogodine

25. rujna 2021. - 09:18

Hajduk vraća starce, pardon svoje strance, kako god, ali neće se „starci” naljutit... Kad starci marširaju... Uglavnom, povratak Danijela Subašića još je jedna skalina u kompletiranju momčadi Hajduka na način da se okupe povratnici koji bi svoje zrele godine, a nakon što su dobro zaradili, stavili u službu Hajduka i osvajanja svetog grala – trofeja.

Titule prvaka ili kupa, kaže se, a nije ni to svejedno po našem sudu, je kup je utješna nagrada, a šampionski naslov ono pravo. Uskoro će godinu dana da je Lukša Jakobušić preuzeo uzde u Poljudu i rekao, pustite me da budem džokej kako znam i umijem, bez suviše uplitanja sa strane.

Puca se na ‘kapitalce’ Nikolu Kalinića i Ivana Perišića

Pa je doveo Lovru Kalinića, Marka Livaju... Uslijedio je povratak dva Josipa, Vukovića i Eleza i još puno toga; Filipa Krovinovića je doveo kad oni prije njega nisu, a cijelo se vrijeme puca na kapitalce iz snova: na Nikolu Kalinića, Ivana Perišića...

Vrime je, Nikola i Ivane... Povratak Danijela Subašića samo je među korak, uveden u planove da bude vratar ako zatreba. I onda je – zatrebalo, jer Hajduk je ostao bez Jože Posavca, a i Lovre naš rečeni Spasitelj svako malo ne osjeti se dobro i treba mu osigurati dobru zamjenu.

E sad, svi čekamo novi potez povratka starih stranih. I Kaliniću i Perišiću istječu na ljeto ugovori u Italiji, u Veroni i Interu, Nikola je bliži da se nakon Nove godine sa 34 ljeta na leđima vrati...

Odmah ili kasnije, teško je reći, ali kontakti fala bogu postoje... Perija pak, Perišić, ima unosnije ponude nakon isteka ugovora s Interom na ljeto, a i mlađi je, ali i on je nadasve u projekciji bezeciran da se vrati i pomogne da se Sizifova kugla stavi na vrh, opet nakon 2005. godine.

Perišić je u poziciji a la Livaja, hajdukovac od glave do pete, ali bez službenog nastupa za Hajduk u trenutku kad je kao mladac odlazio.

Čim smo ugledali Subašića odmah je misao poletjela, a sad još Kale Prvi i Perija... Sigurno da ovo čitaju i Mario Maloča u Poljskoj, Subašićev kum, pa Filip Bradarić u Saudijskoj Arabiji...

Recept iz devedesetih

Poanta je jasna, svi se vratite da titula konačno osvane! Scenarij je ispisan devedesetih: kako su to „bijeli” Nadana Vidoševića, Vedrana Rožića, Ivana Buljana i Bartula Kaleba oplemenili momčad? Vratio se najprije Zoran Vulić, pa onda Tonći Gabrić, Igor Štimac, Aljoša Asanović, Stipe Andrijašević, Goran Vučević...

Temelj za duplu krunu 1995. i plasman u četvrtfinale Lige prvaka. Kako reče Jakobušić cilj je - trofej, ali prava radost je – putovanje prema cilju!

Naznake su jasne, a trofej može ove godine, ali može i dogodine. Ne ide to preko noći, kazat će Nikoličius, a to je i muzika za uši Gustafssonu. I Šveđaninu treba vremena da uglazbi simfoniju. Putuje se. Mada polako.

Festina lente. Požuri polako. Ali sigurno... Molimo Nikolu Kalinića i Ivana Perišića da se ukrcaju u vlak. Odredište – trofej! 

item - id = 1129939
related id = 0 -> 1137118
related id = 1 -> 1137097
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 17:05