StoryEditor
Hajdukputuje na pripreme u tursku

Povratak vratara Hajduka: zbog neugodne ozljede propustio je završnicu jesenskog dijela sezone, slijedi mu bitka za 'jedinicu'

8. siječnja 2020. - 08:36

Josip Posavec će ići u Tursku na pripreme s Hajdukom, liječnički pregledi pokazali su napredak u stanju ozlijeđenog Posavca, vratara “bijelih” koji je propustio završnicu jesenske sezone.

Poznata je to priča, ali potrebno je ponoviti da utvrdimo gradivo: Hajdukov vratar imao je nevolja zbog ozljede vratne kralježnice. Branio je i kad nije bio sasvim spreman, pa je onda u trenutku odlučeno da se kompletno posveti liječenju, ali nije pristupio operaciji. Posavec je odabrao konzervativna ili ajmo to reć alternativna rješenja. Poznato je i to da je boravio u Švicarskoj na terapiji.

Vratio se u Poljud, na prozivku, prve treninge, a sad je jasno i da će s “bijelima” za koji dan u Tursku.

Posavec je dovoljno dobro i oporavljen toliko da može krenuti na pripreme, a dolje, u Antalyji vidjet će se preciznije kako teče faza njegova oporavka, rehabilitacije, odnosno povratka u punu formu i “ratnu spremu”.

Bitka s Ljubićem za ‘jedinicu’

U međuvremenu mu je mjesto između vratnica preuzeo Marin Ljubić koji je sasvim opravdao povjerenje i k tome još potpisao i novi ugovor s “bijelima”.

Možda nas čeka baš ravnopravna bitka dva vratara za ono što bi se nekad reklo “dres s brojem 1”.

Uglavnom, Posavec je na putu povratka, vraća se vratar otkupljen iz Palerma prošlog ljeta. Vratiš pravoga, reprezentativnog Posavca i onda ide korak dalje do prodaje: to je tako i kad tjeraš modu u nogometu i kad kreiraš vlastiti modni stil. Taj se modni detalj uvijek nosi, odnosno ne izlazi iz mode. Kupi, pa preprodaj!

Posavec i “bijeli” stišću palčeve da je sad konačno sve u redu i da je razdoblje kad bi Posavcu “zaštukao” vrat – prošlost. Ono kad se ne bi mogao komotno ni okrenit glavom, pogledat sa strane, pa je zbog toga patila i njegova forma i kvaliteta branjenja, primao je neke golove koje iole spreman ne bi primao ni u snu.

I to je bila Hajdukova/Burićeva muka prošle jeseni, sve dok Ljubića nisu vratili na branku. Sad bi mogli birat... 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. studeni 2020 05:58