StoryEditor
Hajdukključni trenutak derbija

Povratak u velikom stilu: zahvaljujući njegovom pogotku Hajduk je na Rujevici ostao neporažen. A sjetimo se samo drame na putu za pripreme

16. rujna 2019. - 10:02

Solinski jadranski derbi, to je baš bilo - made by Solin. 

U srcu Kvarnera, u velikom derbiju, oba strijelca su iz Solina. Franko Andrijašević za Rijeku, a onda je račune poravnao Tonio Teklić. Dijeli ih osam godina, dijeli ih i dres što ga nose, ali ih spaja rijeka Jadro...

Rijeka slavi svoga povratnika Franka Andrijaševića, bivšeg igrača Hajduka, koji je zabio sjajan gol.

Hajdukov junak je Tonio Teklić, rođen 9. 9. 1999., dakle prije šest dana proslavio je 20. rođendan.

Teklić – Tonio bod Hajduku! Hajduk Tonio, Teklić izronio!

Kad nema Caktaša, onda smo stidljivo zazivali kako ima logike da tu rolu odigraju Ivan Delić ili Tonio Teklić. A znali smo i da je suha trenerska logika da se srednji red napuči igračima druge vrste. Tako je i bilo.

Međutim, dašak promjene nabolje u trenutku rezultatskog minusa donijeli su rečeni “bili tići”, dok je Bišćanova Rijeka istodobno naprosto presušila i eno domaći novinari, dok ovo pišemo, taman ispituju Bišćana kako je to Rijeka fizički nemoćna da nestane s terena ili ih je moćni i željni bodova Burićev Hajduk doista stisnuo da je sve pucalo i puštalo na sve strane.

Kako god, Tonio Teklić, dakle. Operirao je ljetos slijepo crijevo i nije ni prošao pripreme na Pohorju. Bilo je to dramatično kad je iz autobusa morao u Zadar, hitno, na kvarat puta prema Sloveniji, drito u bolnicu, pa pod nož.

A sad se vratio u velikom stilu, tri mjeseca kasnije, svi ga slave, 20 godina ima, nije više nitako mlad. Zahvaljujući njegovom pogotku Hajduk je na Rujevici ostao neporažen. Tri minuta u igri i zabio je! 

Izdvojeno

11. srpanj 2020 02:32