StoryEditor
Hajdukpitamo vas

Posavec se oporavio od ozljede i spreman je za povratak na gol, ali Ljubić je sjajno branio protiv Dinama: tko bi trebao na vrata protiv Rijeke?

12. rujna 2019. - 00:15

Završila je reprezentativna pauza, na scenu se za vikend vraća HNL i s njom – jadranski derbi. Vraćamo se s većom pažnjom i Hajduku koji igra u Rijeci.

Sa zadovoljstvom na poziciji lidera “bijeli” su mirno proveli vikend pauze (pa neka Dinamo i Rijeka tek imaju odigrat svoj zaostatak, u prosincu), ali ujedno uvelike kuju planove za Rujevicu.

Jedna od tema što posebno intrigiraju uoči jadranskog derbija u taboru “bijelih” jest: a tko će na branku? Sad su odjednom trener Damir Burić i njegov stručnjak za rad s vratarima Tonći Gabrić pred velikom dvojbom: Josip Posavec ili Marin Ljubić?

Doista, koga biste stavili na gol da ste na njihovu mjestu? Veli Joža se vraća nakon ozljede, ali Varošanin Marin je stekao punu vreću čestitki i sampouzdanja nakon što je bio (uz strijelca Jradija) junak pobjede Hajduka protiv Dinama.

Posavec bi se vratio nakon ozljede vrata, tegoba s kralježnicom što je iziskivalo i u međuvremenu i specijalističke preglede u Zagrebu. Ljubić bi pak ostao na golu i zaslužuje kontinuitet, nakon serije dobrih obrana i nastupa na važnim utakmicama u Osijeku i posebice protiv Dinama. Bio je čuvar snova.

Posavca je Hajduk minulog ljeta otkupio od Palerma da mu bude stožerni igrač, njegov je zadatak u ambicijama kluba da bude - ključar obrane. Posavcu je reprezentacija u perspektivi, nakon što je nadrastao “do 21” selekciju.

Ljubić je pred produžetkom ugovora u Hajduku, što je u zraku cijelo ljeto, ušao je u posljednju sezonu ugovora i da se ne ponovi “efekt Grbić” trebalo bi se brzo dogovoriti sa svojim ditetom iz Varoša. Posebno sad kad se iskazao na velikoj sceni.

Nije lagana ta dilema: kako Posavca ne vratit sad kad je ozdravio i kako Ljubića maknit s branke kad je sjajno branio protiv Dinama?

 
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. veljača 2021 01:48