StoryEditor
Hajdukbili su susretljivi, ali...

Palaversu čekaju liječnički pregledi i potpis ugovora: 'Ne smimo vam ništa pričat, bit će vrimena kad sve ovo prođe...'

Piše Slaven Alfirević
29. siječnja 2019. - 08:47

Ante Palaversa je krenuo u Manchester, danas su predviđeni liječnički pregledi, a onda dalje i potpis na 4,5-godišnji ugovor s Manchester Cityjem u poslu koji jamči Hajduku najmanje šest milijuna eura, a ispune li se svi bonusi ukupni transfer bi kroz par godina mogao dosegnuti i devet milijuna eura “bijelima”. 

No, da bi se to ostvarilo Palaversa bi morao biti kao Kevin De Bruyne, ili Ilkay Gündogan.

O brojkama smo već javljali, neke su nijanse u tumačenjima, sve neslužbeno, ali smo na tragu ukupnog jamstva za Hajduk u iznosu od šest milijuna eura. Navodno je 4,8 izravan transfer, plus 1,2 bonusi za nastupe u Hajduku, nakon što ga Manchester City vrati igrati “bijelima”. Moraju biti sigurni da će ga Hajduk dalje razvijati i to će platiti.

I dalje idu bonusi po nastupima u Cityja, sve do Lige prvaka, no o tom potom, kroz tu ljestvicu se brojka može popeti do rečenih devet.

I još ako ga City preproda, 10 posto ide Hajduku od budućeg transfera, to je sigurno.

Međutim, polako, jučer je trebalo odraditi drugi, srednji čin ovog događanja, nakon što je ponuda stigla u Poljud.

Avionske karte su bile rezervirane, pa ipak potvrda nije stizala sve do pred zadnji čas.

Međutim, nije bilo preveć zapreka kroz razgovore u nedjelju navečer i finiširanje u ponedjeljak ujutro: stigli su na let za Frankfurt u 14.40 sati i dalje na Otok, prema Manchesteru.

Palaversa je danas na liječničkim pregledima, a zanimljivo je da nema službenih informacija sve dok se transfer ne dogodi. Posebno su u Hajduku senzibilizirani jer imaju iskustvo iz transfera Marija Pašalića u Chelsea, odnosno Nikole Vlašića u Everton. Svaka izgovorena riječ prije vremena, smetala je dozlaboga Englezima.

Prepirani da šute

Dobro preparirani da šute, niti da nam netko od njih kaže... “sretan sam”... Jer, i to bi bila izjava.

Zračna luka više-manje pusta, rijetki namjernici za let Croatije Airlinesa na izravnoj liniji za Frankfurt. Nekolicina novinara, snimatelja. Njih trojica u miru su došli na “checking”, nisu se opirali medijskoj znatiželji da ih slikajemo, do mile volje, ali striktno su provodili savjet, naredbu, kako god: nema izjava!

Ante Palaversa, dečko koji obećava, zatim njegov otac Ivan, te zastupnik iz agencije Stars and Friends Ante Peša koji obavlja lavovski dio posla.

Imala je ta slovačka agencija “nosa” među “bijelima”, njihovi su bili Andrija Balić, te u trenutku i Josip Maganjić, kad se o njima “brinuo” Filip Naranča, u zadnje vrijeme je posao naslijedio Ante Peša i s Antom Palaversom ostvaruje “bingo” i za igrača, ali i za Hajduk i agencija će bit sretna.

Bingo, ako ste među onima koji smatraju da je dobar posao za “bijele” šest milijuna za Palaversu i njegov ostanak u bijelom dresu još godinu, godinu i pol.

U zračnoj luci Split – Kaštela, dakle tu su, otac i sin Palaversa i Peša, evo i nas, mi bismo popričali, ali:

- Sve ćemo vam se javiti, pričati, bit će vremena, samo da sve ovo prođe – kazuju nam.

- Sad ne smijemo ništa – važno dodaju, susretljivi su, ali i paze da ne uzurpiraju čvrst dogovor o šutnji.

Rijetki namjernici gledaju, upoznati su, “a, ovo mali Palaversa ide u Manchester City...”

I odmah ćakula, jedan smatra da je to dobar posao, dobar novac, drugi ne bi još prodavao svoju dicu, rano je i kad ćemo tako na zelenu granu?! Je, ali vratit će se još godinu dana igrat’, očito su dobro informirani i Hajduk je uvijek tema i kad je aerodrom zimski poluprazan, s rijetkim letovima i s neusporedivo malo klijentele u odnosu na ljetnu sezonu.

Friški milijunaš

Svejedno, mahnula su sva trojica, sretan im put i neka barem pošalju slike s liječničkog pregleda i potom potpisa, slike govore više od tisuću riječi.

Onda će i malome, novom milijunašu, pasti kamen sa srca, nekako nam je uzbuđen, stegnut, ili nam se samo čini? Ali, ne bi bilo čudo, odlazi Josepu Guardioli stisnut desnicu, upoznat se s ambijentom engleskog prvaka, budućim i potencijalnim suigračima.

Neka je kapetan reprezentacije “do 19” (bravo za Ivana Gudelja koji mu je zasluženo dodijelio kapetansku vrpcu), ipak je ovo krupan zalogaj za momka koji nije još napunio ni 19 i za Hajduk je debitirao jedva prije šest mjeseci.

Mora biti uzbuđen, dobro se i drži. Sretno, vreću novca Hajduku donesi... 

#HAJDUK#MANCHESTER CITY#ANTE PALAVERSA

Izdvojeno