StoryEditor
Hajdukenigma ante

Palaversa ne pruža sjajne igre, trener ga gotovo uvijek prvoga vadi, ali za njegove nastupe ima jedan veliki razlog. Bez obzira na sve, Oreščanin je zadovoljan

12. ožujka 2019. - 13:48

Enigma Palaversa... Prodan je u Manchester City, za dobar novac, pa neka je to za City sitniš tek, ali ti milijuni eura (4,5) donose mir i spokoj u Hajdukovu skromnu kuću. Skromnu, u odnosu na gigante koji jurcaju po travnjacima završnice Lige prvaka.

Prodan, dakle, u City, pa vraćen na posudbu u Hajduk, ali sad u bijelom dresu ne pruža partije bogzna kakve i još ga trener Siniša Oreščanin prvoga vadi iz igre, nakon 60. minute, po nepisanom pravilu. Nepogrešiva štafeta. Ante vanka, netko s klupe ulazi...

Zacijelo je to ta granica od 60 minuta koja broji nastup kao pravovaljan, za brojčanik Manchester Cityja koji ga je ostavio Hajduku da mu obavezno igra. A ne zaboravimo da svaki nastup Palaverse donosi Hajduku cca 45.000 eura. To je taj bonus od milijun i pol eura za godinu i pol koji će potom zaokružiti cijeli transfer Hajduku na šest milijuna eura.

Kad Palaversa zaigra za City, počne zabijati golove, te usput zaigra i za reprezentaciju, na pladnju su novi bonusi koji transfer mogu dignuti i na ukupnih devet milijuna eura. No, o tom potom.

Danas se pitamo zašto ga trener prvoga vadi?

Ili ga zapravo, nije ni trebalo zadržat, sačuvat, molit City da ga ostavi, jer u biti zatvara drugome mjesto na lansirnoj rampi prodaje i što da uopće nastupa, kad se već prodao?!

O tome smo već lamentirali, je li čaša do pola puna ili prazna. Da ga nisu sačuvali navijači bi negodovali kontra uprave, a sad kad je ostao na posudbi vadi ga se iz igre, a kako igra, nije trebao ni ostat?!

Naravno, nije sve to egzaktno, trener Oreščanin se nedavno već suočio s tim pitanjem na pressici pa je rekao:

- Ne treba čačkat oko toga, jer problema nema. Izvadimo ga iz igre kad vidimo da je pao u fokusu i koncentraciji, kad više ne drži ono mjesto u impostaciji koje bi trebao držat, pa odluta. Da ga sačuvamo i pazimo, vadimo ga. Mlad je igrač, prebrzo skače iz B levela u prvoligaški ritam.

Reče Oreščanin, pa ga stavi u Koprivnici u prvi team (razumljivo), ali ga onda opet i izvadi, u 68. minuti, deja vu. Već viđeno.

Potom će tek ulaskom Tudora i Jurića Hajduk razgrnuti Koprivničance, što ima i nema izravne veze s Palaversom.

Jer, reći će oni kojima je čaša do pola puna, Palaversa dok je igrao, izmorio je Slavena. Ovi kad su ušli, došli su već na gotovo; Slaven je iznuren i pada. Trebalo je plod samo ubrati.

Svejedno, voljeli bismo da Palaversa bude učinkovitiji i da igra svih 90 minuta. To bi značilo i da je Ante bolje i da će Hajduk u njemu za iduću sezonu imati baš pravu snagu. A na ljeto se juri barem drugo mjesto, u ime kvalifikacija za Ligu prvaka.

Zasad smo na pola puta: ni ovdje, ni tamo. Je li Palaversu trebalo ostavit da stasava u Hajduku?

Ante Miše, s polu-neutralne pozicije kaže da jest. Spremni smo u to povjerovat i čekamo...

Izdvojeno

15. kolovoz 2020 05:04