StoryEditor
Hajdukfestival demokracije

Otvoreno je biralište za Nadzorni odbor Hajduka: kojih 12 kandidata će preživjeti prvi krug?

24. studenog 2018. - 09:00
vd_hajduk_inter15-101118

Dugo iščekivani dan izbora za novi Nadzorni odbor Hajduka je stigao. Danas će se održati prvi krug izbora. Od 8 do 19 sati glasači mogu dati glas kandidatima koje smatraju najboljima u Odjelu za članstvo na Poljudu. A online glasovanje, za sve one koji su se prethodno registrirali za taj novi način izbora (ukupno 5.677 osoba), bit će moguće do 20 sati (startalo je u ponoć).

Nakon brojnih turbulencija koje su u ovoj mjeri (i prije je bilo poziva na odlazak tadašnje Uprave) krenule na proljeće aferom s gostoprimstvom sucima poslije koje je otišao predsjednik Uprave Ivan Kos sa svojim najbližim ljudima, ta Hajdukova upravljačko-kadrovska kriza se produbila na početku nove sezone. Hajduk je upisao najlošiji start otkad je HNL-a, a novi čelni čovjek kluba Jasmin Huljaj je ukazao i na financijsku situaciju koja nije ni blizu onakva kakav se dojam dotad emitirao iz kluba u javnost. Aktualni NO ostao je kroz to vrijeme na svojim pozicijama do (n)ovih izbora kako klub ne bi ostao posve obezglavljen, a izabrao je i ljetos Huljaja. Nakon ovih izbora se vojska navijača Hajduka nada kako će bijeli brod konačno uploviti u nešto mirnije vode, ali i udariti napokon pečat povratka kluba na pozicije koje zaslužuje.

U prvom krugu izbora svaki glasač bira sedam, a u drugi krug prolazi 12 kandidata s najvećim brojem glasova. Večeras bi se trebali znati rezultati izbora, predviđeno je da će biti prezentirani u 21 sat. Drugi krug izbora u kojem će se odabrati sedam članova NO-a održat će se 15. prosinca. Filmskim rječnikom prvo se traži "Dvanaest žigosanih", pa "Sedmorica veličanstvenih".

Ukupno je 28 kandidata, abecednim redom: Denis Alajbeg, Ante Armanda, Denis Burmaz, Miroslav Delić, Marko Erceg, Dražen Ivanić, Zoran Jakus, Mate Jukić, Željko Kovačević, Krešimir Krolo, Antonio Kuzmanić, Tin Laušić, Stjepan Luetić, Marlon Macanović, Duje Malenica, Miroslav Maletić, Nino Martinić, Mario Meštrović, Ivica Močić, Marko Mustapić, Ivan Olujić, Marijo Paladin, Benjamin Perasović, Sergije Popović, Stipe Sumić, Željko Šundov, Ivica Tešija i Davor Živković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. siječanj 2021 19:45