StoryEditor
Hajduk‘leteći turčin‘

Osvrt Slavena Alfirevića: Primorčeva terapija daje rezultata, Umut glavom otključao Slavenovu bravu

22. studenog 2020. - 08:04
Željko Hajdinjak/Cropix

Najopasnije bi bilo sad udariti u talambase hvalospjeva Bori Primorcu, uostalom i Hari Vukas je pobijedio Osijek čim je došao na klupu Hajduka i slavio je u Gradskom vrtu kontra ekipe koja je ove subote svladala Dinamo... 

Pozitiva Vukas nije dugo trajala.

Eeskivirajmo velike riječi u raportu iz Koprivnice, no terapija Bore Primorca hoćeš-nećeš dala je (već) ploda. Prvo je sastav bio malo drugačiji nego inače (unutra Simić, te kao iznenađenje-osvježenje Brnić, kojega je još Tudor promovirao proljetos, a od prve minute centarfor Umut Nayir, kao Bajević ili Halilhodžić, tako ga je Mostarac Boro najavio te Dolček na lijevom beku). 

A sve zajedno je s aspekta Hajduka izgledalo mirno, staloženo, suvereno na travnjaku u Koprivnici. Pa ni emotivni trener domaćih Tomislav Stipić ovaj put nije upadao u ekstaze oduševljenja. Primorac mu je srezao krila.

Epilog, pobjeda Hajduka, malo tko je to smio očekivati.

Ako vam se na pressici „bijelih” Boro Primorac doima kao da pomalo teško slaže rečenice i nekako se hrapavo izražava, pa je uz to i iskren tipa „nisam išao za tim da Hajduk već dva mjeseca nije pobijedio, prvi put čujem”, onda je barem na igralištu igra njegove momčadi tečna. I u skladu s onim što je promovirao kao geslo:

- Prvo moramo imati loptu i igrati dobro, e da bismo pobijedili!

I to je prokleto točno, Boro nije prodavao maglu, ni težio efektima. Nego je bio iskren. Učim ove momke igrati balun od početka, od nule, kao da je htio reći...

Što bi to značila prazna najava „idemo pobijediti”!? Toga se klonio i samo je pričao da uči na treninzima momčad kako da igra i da uživa u nadigravanju.

Uz neke logične postavke kao što rekosmo, povratak britkog Simića u obranu (ne mislimo da je kriv za pegulu Bačelić-Grgića, to je naprosto slučaj), kao i postava Umuta Nayira na centarfora.

Plus za Marija Stanića i Ivana Kepčiju: oni su doveli Turčina iz Bešiktaša. Ima i njih u ovoj pobjedi. A Boro je stavio Turčina, rekao je da mu se sviđa ta „devetka” koju Hajduk valjda nema od doba... Pere Nadoveze.

Vrlo dobar i Mijo Caktaš, pišemo mu dvije asistencije.

Slučaj je htio da prvi gol padne kad smo već mislima bili na odmoru, Caktaševa asistencija na trepavicu „leteće devetke” s Bospora. Slaven, solidan s početka, bio je zakočen i demoraliziran, a drugi gol je pao u trenutku (autogol Solde, nije u rodu Zvonimiru)  kad su dvije baklje doletjele iza reklama (nema tribine) s istočne strane. Mislite li da su ih bacili navijači Slavena?

U istom času baklje na terenu, a lopta opet u mreži Slavena. Mora te malo i sreća pogurati.

Međutim, Hajduk je smišljenom, kvalitetnom igrom posebice u drugom dijelu uz posjed lopte došao da pobjede nakon dva mjeseca! Odahnuo je i predsjednik Lukša Jakobušić na tribini, u pratnji Mije Pašalića (njegovo Novo Vrijeme je igralo futsal u Sesvetama).

Rekosmo, Primorčeve kvalifikacije. Prva lagana tri su u džepiću.

Ima nekog vraga u godinama, 66. je za koji dan na leđima Bore, Vijeće mudraca čine iskusni...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

30. studeni 2020 11:45