StoryEditor
Hajdukvraća se ‘devetka‘

Oporavljeni Kalinić ključ je pobjede: zbog viroze je preskočio Dinamo, a za Rijeku bi trebao bit spreman

25. svibnja 2022. - 07:15

Ako je zbog viroze Nikola Kalinć preskočio Dinamo, za Rijeku bi trebao bit spreman. Pa da zabije opet onakav gol kao Dinamu u Splitu...

Hajduk se poprilično zatvorio u sebe sama čekajući finale kupa, nisu davali posebne izjave, niti igrača ponekog servirali medijima da priča o četvrtku, naprosto je toliki fokus na finale kupa da se u Poljudu i od treninga prve momčadi pravi – zatvorena tvrđava.

Inače se u Poljudu drže konspirativno što se tiče pripremanja utakmica i neka je tako. Navikli smo na te nove uzuse ponašanja. Dođe pressica za utakmicu pa će uredno Valdas Dambrauskas i profesionalno i profesorski odgovoriti na sve što ga se pita. Za Valdasa nema neugodnih pitanja.

No, da tijekom tjedna malo ćakulamo o balunu, o taktici... e, to naprosto nije više običaj kao što smo mogli uživati i širiti vidike s Ivićem, Poklepovićem, Mladinićem, Nadovezom, Krešićem, Skoblarom, pa dalje Peruzovićem, Katalinićem, Jozićem, Krešićem, Vulićem, Bonačićem i da ne nabrajamo... Čak i Vucovom, i te kako.

Nova je moda i ne treba žaliti za starim.

Bitno je da se Nikola Kalinić oporavi, to će umnogome definirati sastav Hajduka koji je već toliko standardiziran da ga i vrapci na krovu znaju.

Jasno je da je Hajduk determiniran sustavom 4 – 2 – 3 – 1, s Nikolom Kalinićem na poziciji udarnog špica, pa onda Marko Livaja može slobodnije oko njega kružiti kao pravi drugi napadač. S oporavljenim Nikolom koji je „uživao” predah u Maksimiru Hajduk će vratiti onu dodatnu dimenziju koja ga je izdigla do pobjede protiv Dinama.

A 1:0 protiv Dinama jedina je pobjeda Hajduka u derbijima u Poljudu ove sezone. Jasna je poruka, ovaj finale zapravo je poljudski repesaž na derbije tijekom lige u kojima Hajduk čak pet puta nije uspio, ali jest jednom, kad je Nikola zabio. 

I zato je bitno da se Nikola vraća i priskače golgeteru Marku u pomoć.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2022 09:42