StoryEditor
Hajduknezgodna ozljeda

Operacija ili ne? Posavec je potegao čak i u Švicarsku da bi zatražio mišljenje tamošnjih specijalista

20. studenog 2019. - 09:02

Nema još novosti glede Josipa Posavca, vratara Hajduka kojem, kako bi se reklo, “prijeti” operativni zahvat na kralježnici u predjelu vrata.

Vrataru zaštukao vrat. To znamo odavna i dugo se Posavec muči: branio je na svu silu u doba kad je Marin Ljubić stavljen na led, jedva pokrpan putovao navrat-nanos u Zagreb da brani protiv Lokomotive...

A onda su zaredali i neki golovi (dva Lovrićeva slobodnjaka protiv Gorice) koje vratar – a očito nije bio fit – njegova kalibra ne bi smio primiti, pa su Ljubića rehabilitirali i dali mu novi ugovor sad u zadovoljavajućim gabaritima, e da bi Veli Joža konačno bio usmjeren na put – pravog oporavka.

Mišljenje jedno: trebala bi operacija. Mišljenje drugo: trebala bi operacija. Navodno su tako rekli specijalisti i u Splitu i u Zagrebu, ali Hajdukov vratar traži i treće, četvrto mišljenje, ono koje bi mu omogućilo da oporavak vrata izvede na mala vrata, konzervativnim putem, vježbama, a da ne mora baš pod nož. Vidjet ćemo.

Radi se o ozljedi diska vratnog kralješnjaka, kakva tu fizikalna terapija može pomoći, teško nam je reći, iz kluba su objavili tek da mu slijedi mjesec dana oporavka.

Očekujemo da uskoro objave što je Posavec izabrao. Potegao je čak u Švicarsku da kompletira svoju liječničku dokumentaciju, a u Hajduku mu pomažu i otvaraju sva vrata ne bi li za sebe, pa tako i za njih, izabrao najbolju opciju. Mjesec dana pauze mogla bi biti tek optimistična prognoza, a moglo bi sve skupa potrajati i duže.

Josip se ljetos ozlijedio, preskakao je utakmice u kolovozu (branili su Duka i Ljubić), pa se vratio, ali to nije bilo to. Uglavnom, očekujemo da se obznani odluka kojim će putem krenuti Posavčev oporavak.

U amanet ga je na svoj način ostavio i sad već bivši sportski direktor Saša Bjelanović koji se zauzeo za njegov dolazak lani kad je to bilo neophodno potrebno, pa ga onda otkupio minulog ljeta. Hoćemo reći kako Bjelanović smatra da je Posavec kapital Hajduka koji je proljetos sjajno branio, ljetos se mogao prodati za milijunski iznos, ali su ga zbog klupskih ambicija zadržali, a sad ga naprosto treba vratiti iz ozljede; dobro ga izliječiti, pa da se opet nađe na tržištu kao reprezentativni kalibar (bio je standardan u “do 21” selekciji).

Hoće li se u Švicarskoj potvrditi preporuke iz Splita i Zagreba kako operativni zahvat nema alternativu? Ovisno o Posavčevu tijeku oporavka, moguće je da bude potrebno na zimu igrački kadar Hajduka osnažiti i s još jednim vratarom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. rujan 2020 16:27