StoryEditor
Hajdukšto će biti s palaversom

Odlazi li u Španjolsku? Bjelanović najavio definiranje igračeva statusa do odlaska u Sloveniju na pripreme

12. lipnja 2019. - 12:31

Hoće li posudba Ante Palaverse iz Manchester Cityja u Hajduk završiti već nakon samo pola godine, šest mjeseci prije očekivanog minimalnog trajanja iste?

Kada je Ante Palaversa kao igrač Hajduka zimus potpisao za tadašnjeg i aktualnog engleskog prvaka, dogovoren je povratak na posudbu u Hajduk. Ugovor o posudbi potpisan je do ljeta iduće godine, a najmanje do siječnja 2020. godine kada će City imati najraniju mogućnost opozvati igrača s posudbe.

Nije sve išlo prema zacrtanome scenariju

Tada se očekivalo kako će se Palaversa dodatno nametnuti, dokazati kroz Hajduk, kako će steći na Poljudu dodatno iskustvo.

No, nije se sve razvijalo prema očekivanim scenarijima. Igra Palaversa manje nego što se očekivalo. U drugom dijelu prošle sezone pao je Palaversa igrama jednim dijelom u drugi plan, a što se poslije osjetilo i na nešto manjoj minutaži kod trenera Siniše Oreščanina. Pa je na pitanje o Palaversi sportski direktor Hajduka Saša Bjelanović prvog dana priprema ovaj put ponudio odgovor koji otvara razne opcije.

- Manchester City ima mogućnost da ga vrati u siječnju 2020. godine. Predstavnici Cityja su se najavili, oni bi htjeli malo doći i popričati o statusu Palaverse. Do odlaska u Sloveniju ćemo mislim definirati i njegov status – rekao je Bjelanović.

Čeka se dakle razgovor Hajduka i Cityja na temu Palaverse. Jasno je da u Cityju ne mogu biti zadovoljni kako se u proteklih pola godine razvijao Palaversa kojem je ne zaboravimo i dalje tek 19 godina. Još je vrlo mlad i dakle sklon oscilacijama.

Dok je s jedne strane Hajduk na proljeće digao razinu igara i na neki način spasio sezonu plasmanom u Europu, s druge se dogodio osjetan pad kod Palaverse. Na koncu je i imao manju ulogu, preskočio je neke susrete, u nekima je ulazio s klupe. I novinari su se stoga pitali što se događa.  A nekad su ta pitanja znala izbaciti iz takta trenera Sinišu Oreščanina koji bi tu zaštitnički stao u obranu igrača. 

Nije stvar ugovora o posudbi od kojeg Hajduk također ima veliku korist, već toga da igrač kojeg je kupio City ne igra/nije izborio mjesto u Hajduku.

Kvota nastupa za bonus

- Nisam još ništa postigao. Inzistirao sam na ostanku u Hajduku, to je moj životni san i želim ga živjeti još barem godinu dana – govorio je Palaversa prije manje od pet mjeseci po povratku iz Engleske s potpisivanja za momčad Pepa Guardiole.

Inzistirao je na ostanku, ali nije sigurno očekivao ovakav razvoj događaja. 

No, ne može tek tako City povući Palaversu i poslati ga negdje drugo na posudbu. Bjelanović je rekao kako bi se do odlaska momčadi na inozemni dio priprema u Sloveniju trebao definirati njegov status (23. lipnja). Ako se redefinira ugovor o posudbi, svakako bi se pritom morao i redefinirati financijski dio ugovora.

Naime, veliki dio ukupne zarade od transfera Hajduku ovisi o nastupima Palaverse na posudbi u bijelom dresu. Riječ je o iznosu bonusa od ukupno oko 1,2 do 1,5 milijuna eura, a čija isplata ovisi o zadovoljavanju kvote nastupa za vrijeme posudbe.

Kao moguća nova Palaversina destinacija u koju bi mogao na posudbu spominje se Girona. 

Sa španjolskim drugoligašem koji je ispao iz Primere City ima dobru suradnju jer je u suvlasništvu vlasnika Cityja, a drugog velikog suvlasnika navodno zastupa Pere Guardiola, Pepov brat. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. rujan 2020 07:15