StoryEditor
Hajduknavikavanje

Nogometni trener i bivši igrač Bijelih o Burićevom sustavu igre: Činjenica je da se Hajduk muči kada napada visoko, nema dobru zadnju liniju

4. listopada 2019. - 01:01

Kako Burićev rad u Hajduku vidi nekadašnji igrač Bijelih i danas nogometni trener Branko Karačić

Burić se prihvatio nezahvalne pozicije. Iz šoka nakon Gzire, donio je pozitivu. Pobijedio je i Dinama, zasjeo na prvu poziciju. No, u Hajduku jedna ili dvije krizne utakmice donose probleme. Međutim, nakon dugo vremena Hajduk je prvi.

Hajduk je napravio pomak, u dosadašnjem dijelu prvenstva nije kao prijašnjih godina znatno zaostao za Dinamom. S nadom da možda iskoristi velike zamore Dinama u LP i što duže traje u neizvjesnoj borbi za prvu poziciju.

Iskreno, sumnjam da Hajduk može držati ovaj nivo rezultata. Dinamo ima veću kvalitetu, širinu, to je realnost. Vidio je Bjelica u Varaždinu da je vrag odnio šalu, svjesni su u Dinamu opasnosti koje Burićev Hajduk donosi. To je veliki klub s masom navijača kojeg je teško zaustaviti kada krene.

Kritike nakon Istre su baš Split, Dalmacija. Između euforije i tragedije je tanka granica, a to nije dobro. Istra ima malo bodova kakve je igre pružala u ovih deset kola. Prvenstvo se osvaja na malim utakmicama.

Činjenica je da se Hajduk u njima muči kada treba organizirati igru, dominirati, kada napada visoko. To ostavlja protivniku prostor da ga kazni, a nema posebno dobru zadnju liniju. Kada Hajduk igra ravnopravno, na polukontru ili kontru, onda dolaze do izražaja krila poput Jaira, Jradija, Jakoliša...

Izdvojeno

02. kolovoz 2020 12:15