StoryEditor
HajdukIzvlači igrače na pravi put

Nekadašnji kapetan Hajduk blisko je surađivao s trenerom Bijelih: Preuzeo je momčad koja je bila 'mrtva', ne znam koji bi se drugi trener prihvatio posla u toj situaciji

Piše Frane Vulas
3. listopada 2019. - 23:03

Mario Maloča, bivši kapetan Hajduka, danas član Lechije Gdanjsk dao je svoju ocjenu rada Hajdukova trenera Damira Burića s kojim je surađivao u Njemačkoj.

Zasad Hajduku pod Burićem jako dobro ide. Pod njim Hajduk igra modernije. Možda nema toliki posjed lopte, ali igra okomitije, opasnije po gol. Naravno da smo svi mi očekivali kako će Hajduk pobijediti Istru 1961. Nadali su se mnogi osvajanju svih 15 bodova u pet na papiru lakših utakmica, ali kada bi uvijek bilo tako, onda u nogometu ne bi bilo iznenađenja. Ako ćemo tako gledati i Dinamo je bio favorit protiv Hajduka pa ga je Hajduk dobio.

Važnije je da Hajduk igra kvalitetnije protiv momčadi s vrha, nego klubova iz donjeg dijela ljestvice. Ni bod iz Pule nije loš, ostali smo prvi. Mnogo je još utakmica do kraja, bitno je da se ne kiksa na Poljudu. Dinamo igra dobro, ali dok su koncentrirani na LP to je naša šansa.

Pod Burićem sam igrao u Greuther Furthu. Burić je iskusan trener, prošao je puno toga u karijeri. Preuzeo je momčad koja je bila "mrtva", pred sam početak prvenstva. Ne znam koji bi se drugi trener prihvatio posla u toj situaciji. Za mene zasad radi vrlo dobar posao.

Da nam je netko prije dva mjeseca nudio da se Hajduk u ovoj fazi prvenstva nađe u ovoj situaciji, svi bismo to bez razmišljanja prihvatili! Zna on što sada treba napraviti. Burić je idealan trener za Hajduk, pogotovo za mlade igrače, da ih izvuče na pravi put.

#HAJDUK#DAMIR BURIć#MARIO MALOčA

Izdvojeno