StoryEditor
HajdukIgrač budućnosti

Nedavno je produžio ugovor i hoćeš-nećeš na radaru je mnogima: Bjelanović Talijanima 'predstavio' novu zvijezdu Hajduka

15. rujna 2019. - 15:11

Nejašmić? To vam je kombinacija Brozovića i Badelja. Uvjeren sam da bi se lako snašao u talijanskoj serie A – komplimente je izrekao sportski direktor Hajduka Saša Bjelanović.

Ne, nije nam to rekao ni na pressici, niti usput, s nogu, pa da otmemo razmišljanje i plasiramo ga u eter.

Takvo što zacijelo se ne bi hitnuo kazati u našim okolnostima, jer uglavnom se razgovara vrlo zakopčano.

No, zato je Globus globalno selo, pa ako se Saša Bjelanović malo otkoči kad ga zovnu iz redakcije talijanskog “tuttomercata”, priča o koječemu, onda i mi na tim rečenicama možemo profitirati.

Dakle, eto kako valorizira Darka Nejašmića, jednu od novih zvijezda Hajduka, za talijanski “tuttomercato.com”. Nedavno je Nejašmić produžio ugovor s “bijelima” i hoćeš-nećeš na radaru je mnogima, te u izlogu svima. A Brozović i Badelj u ovoj priči ni najmanje nisu dinamovci, nipošto, nego hrvatski internacionalci koji su dugo već u Italiji, imaju svoj rejting i najbolje je tako sliku o Nejašmiću približiti našim susjedima, gdje je Bjelanović cijelo desetljeće igrao po raznim klubovima... 

Atalanta je favorit protiv Dinama

Bjelanović nije čest gost na novinskim stupcima, prepušta radije ovdašnjoj sedmoj sili da secira njegov uradak, a da ga sam posebno ne komentira. Povremeno nam uspije da ga “zarobimo” ako smo na pripremama u Antalyji ili Pohorju, onda pristupi novinarskom bloku. Inače, samo povremeno bude na press-pultu, a i to je rijedak petak. Bolje i to nego da soli i papri baš svaku juhu. Tako sad u Poljudu rade, izlaze samo kad je potrebno. 

Ali, baš zato je posebno zanimljivo što je govorio za talijanski “tuttomercato.com”. Povod je za reć pravo bilo gostovanje Atalante kod Dinama, a Bjelanović je procijenio kako je njegovo bivše društvo iz Bergama favorit protiv hrvatskih prvaka:

- Za Atalantu je ovo prvi put da se nalazi u Ligi prvaka, Dinamo se vratio u to društvo što je za njih velik uspjeh. Dinamo nema previše igrača koji su mu ponikli u klubu, doveli su igrače sa strane kako bi bili bolji, ali gledajući na papiru Atalanta je za mene favorit protiv Dinama.

To nas manje zanima od Bjelanovićevih opservacija o Hajduku, nisu mogli zaobići ni tu temu, pa je Bjelanović komentirao za publiku “s one strane Jadrana”:

Velika pozornica

- Život u Splitu, biti sportski direktor Hajduka, to je velika pozornica. Očekivanja su velika, a za mene golemo iskustvo. Za mene je Hajduk vrh, moja sadašnjost. Split je sličan Napulju kad se pogleda strast i kako ljudi žive nogomet. Nema sredine, ili si gore, ili dolje. Imamo velike ambicije.

- Odradili smo uspješan prijelazni rok, kad uzmete u obzir koje smo sve igrače doveli. Treba pričekati duže razdoblje da bismo dali točniju ocjenu. Gledajući novac, Dinamo ima najveći proračun u odnosu na ostatak lige. Međutim, mi želimo i možemo reći svoju riječ, nastojat ćemo biti među prve dvije ekipe kako bismo izborili ulazak u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Priznao je da Hajduk živi od prodaja, prije svega “kroz prošlu godinu prodali smo Antu Palaversu i Domagoja Bradarića za 15 milijuna eura i to su znatna sredstva za nas”.

A što se tiče povratka Filipa Bradarića, kazao je:

- Dvadeset dana prije kraja prijelaznog roka njegov je dolazak izgledao nemoguće, ali kad se otvorila mogućnost, stvari su se brzo promijenile. I njegov povratak je dokaz da imamo velike ambicije.

Najbolji prema mišljenju navijača

I onda pitanje o nekim novim igračima koji bi mogli putem Palaverse, Bradarića... Koga biste preporučili, pita otvoreno “tuttomercato.com”:

- Onoga koji igra gotovo uvijek. Darko Nejašmić bi mogao postati vrlo zanimljiv igrač. Mislim da bi se odlično uklopio u talijanski nogomet, on je miks Badelja i Brozovića, igra ispred obrane. Prošle sezone bio je jedan od najugodonijih iznenađenja sezone, a prema mišljenju navijača i najbolji naš igrač. Uvijek nam se netko novi pojavi, na sreću imamo mladih poput njega – zaključio je Hajdukov sportski direktor u razgovoru za Talijane.

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 17:52