StoryEditor
Hajdukprojekt hajduka

Na Poljudu održano predavanje predstavnicima klubova partnera na temu protokola testiranja

Piše PSD
30. rujna 2020. - 09:22
Vojko Bašić/Cropix

U kino dvorani na Poljudu u utorak je održano predavanje predstavnicima klubova partnera HNK Hajduk na temu protokola testiranja u klubovima partnerima. Predavanje su predstavnicima klubova održali voditelj Kineziološke službe Akademije HNK Hajduk "Luka Kaliterna" Marko Lozančić i voditelj Otvorene škole Ante Rađa.

Sam projekt pokrenut je od strane HNK Hajduk uz suradnji s Kineziološkim fakultetom te se u sam projekt priključio i predsjednik Nogometnog Saveza Županije Splitsko-dalmatinske Marko Erceg - piše Hajduk.hr.

Cilj projekta je stvoriti univerzalnu bazu podataka koju bi provodili svi klubovi partneri u suradnji s HNK Hajduk čime bi se testiranjem djece pospješila rana identifikacija genetski predisponirane djece.

Testiranje djece u klubovima partnerima bi se provodilo s uzrasnim kategorijama U8 od U11 jednom godišnje, a prva faza testiranja će se već provesti u listopadu.

Ovim načinom rada potiče se daljnja edukacija, usavršavanje kao i razmjena iskustava između HNK Hajduk, Kineziološkog fakulteta i klubova partnera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. listopad 2020 13:49