StoryEditorOCM
Hajdukburza ocjena

Na mišiće je svladana Gorica: tko je od igrača Hajduka bio iznad prosjeka, a tko nam je ostao dužnik

Piše Slaven Alfirević
20. veljače 2023. - 21:42

Piši tri, pamti samo sretne dane. Jedino važno je i kad ne ide da se pobjede pišu. Dojam ostaje slabiji, no ako sve krene dobro, lako izblijedi, ono što stoji u rubrici bodovi se vrijedi. Tko nam je u dvoboju protiv Gorice ostao dužnik, kako smo vidjeli pojedinačni učinak Bijelih pročitajte ispod.

Karlo Sentić 5,5 – nije kriv za pogodak, ali je upao u zonu nesigurnosti, publika ga je uzela na zub, treba to izdržat i vratit se opet na stare staze kad je ujesen bio odličan. On to može. Treba mu podrške.

Francisco Ferro 5,5 – nekoliko loše odaslanih lopti prema napadu snizilo mu je ocjenu, premda je obrambeno bio uredan. Uputio je i dugu loptu iz koje se rodio korner, Radošević je izbio preko grede, a iz kornera je Livaja poentirao.

od 61. Nikola Kalinić 7 – majstorski je prihvatio asistenciju Benrahoua i isto tako majstorski probušio vratara Gorice za – pobjedu. Ništa više ni ne treba.

Stefan Simić 6 – obrambeno također uredan, uredniji od ostalih.

Dominik Prpić 5,5 – slabija partija, bježali su mu protivnici, a onda je stiglo i objašnjenje. Još od prvog dijela igrao je ozlijeđenog gležnja i tri tjedna mora pauzirati. Sad nam je mnogo jasniji njegov slabiji nastup.

Gergo Lovrencsics 6 – nekako bezbojan, ima sjajan centaršut, ali to se nije pretjerano vidjelo u ovoj utakmici.

od 72. Dino Mikanović – tradicionalna štafeta s Mađarom, ovaj put bez osobitog učinka da bismo ga ocijenili.

Marco Fossati 6 – imao je pogrešaka u velikom prometu, ali može prolazna ocjena u pobjedi.

Marko Capan 6 – kvalitetno izvodi prekide, njegov je korner pola gola, asistirao Livaji iz udarca s kuta, a ukupna nam je igra na sredini terena ostavila mršav dojam, pa se nismo hitali ocjenama...

od 72. Yassine Benrahou 7 – unio je osvježenje kao ugodno iznenađenje, a asistencija za Nikolu Kalinića bila je pobjede vrijedne. Baš kako su rekli, djeluje između linija...

Agustin Anello 6 – lijevi bek umjesto viroznog Melnjaka, počeo je dobro, kasnije je izdušio, pa je logično i zamijenjen. Imao je prostora za veći učinak, a nije se upuštao u pretjeran rizik, no sve u svemu imao je korektan debi.

od 61. Elvis Letaj 5,5 – nismo ga zamijetili u pola sata, pa smo možda i nepravedno škrti prema debitantu, lijevom braniču koji će poslužiti „bijelima”, nisu ga zaludu odvratili od nove posudbe i zadržali, nakon što se vratio iz Tabora iz Sežane.

Rokas Pukštas 6 – solidan, ali nakon igre u Varaždinu možda smo očekivali i nešto više i konkretnije. Općenito je igra Hajduka bila rastrgana, nepovezana, što nam je skratilo ruku i kod davanja ocjena.

Filip Krovinović 6 – pomišljamo kako uloga polušpica ne odgovara posve Filipu, nekako je bolji, razigraniji kad kreće iz pozadine, barem deset, dvadeset metara dublje iz svoje polovice. Imao bi više prostora i bolja rješenja.

Marko Livaja 7 – lukavo se namjestio i zabio pogodak glavom, kao istinski ubojiti realizator, mislili smo da je 1:0 već dovoljno, ali kasnije je trebao i Nikola zabijati da vrati prednost. Otrpio je Marko mnoge faule, faulčiće i nije se dao navući na kakvu nepromišljenu reakciju znajući da igra s hipotekom od dva žuta kartona i da trećeg mora izbjeći. I izbjegao ga je... Miran je za derbi s Dinamom u nedjelju,

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2023 04:48