StoryEditor
Hajdukkomentar

Na margini susreta Jakobušića i Šukera: ipak se kreće, nakon šest godina...

25. studenog 2020. - 23:45
Jakobušić i Šuker sastali su se u prostorijama HNS-aRobert Matić/hajduk.hr

Šest godina. Gotovo točno šest godina je prošlo od neodigranog derbija Dinama i Hajduka na Maksimiru odnosno velikog prosvjeda na splitskoj Rivi, do prvog sastanka predsjednika Uprave Hajduka i Hrvatskog nogometnog saveza koji je napokon ostavio dojam da se stvari pomiču s mrtve točke. Jer svi prethodni, ako ih se tako uopće može nazvati, ispali su vrlo brzo farsa. A ni takvih dugo nije bilo.

Tog 22. studenoga 2014. godine momčad Hajduka nije istrčala na Maksimir, jer ono što se tada događalo bilo je kap koja je prelila čašu. Dočekao je momčad te večeri pun sjever Poljuda, a sedam dana kasnije na prosvjedu je bila i puna Riva. Sada smo u studenome 2020. godine. Šest godina su u HNS-u to izignorirali, šest godina je otišlo u vjetar.

U međuvremenu je sve podsjetilo na svađu dva penzića. Ne zbog toga zato što su s vremenom zaboravili zbog čega se svađaju jer se dobro zna na što (je) sve Hajduk upozorava(o). Više na onaj dio kada godinama uopće ne razgovaraju međusobno jer ni jedan ni drugi ne želi popustiti i povući prvi potez. Jakobušić je pokazao da ima iste ciljeve, ali drugačiji put, metode. A nije nipošto pogazio svoj ponos ili se prodao za travnjak. Više se nekako zelenom travom ide na ljutu ranu. Da napokon reprezentacija više ne bude kolateralna žrtva onoga što rade ili su radili neki ljudi iz Saveza, vrha hrvatskog nogometa, među kojima ima i (ne)pravomoćno osuđenih.

Naravno, nitko nam ne garantira da ni ovaj put nije bilo fige u džepu. Međutim, čini se kako je ovo bilo logično preostalo rješenje. Točnije, tek prvi korak na tom putu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

14. siječanj 2021 01:38