StoryEditor
HajdukNosi im se bila boja

Može li navijački san postati java? Evo kakve su šanse da N. Kalinić, Perišić i Bradarić zajedno zaigraju u Hajduku...

11. prosinca 2021. - 12:00

Igra Livaja i... ostali... i N. K., budući igrač Hajduka, rekoše organizatori turnira Četiri kafića s jasnom aluzijom na - Nikolu Kalinića...

Nikola se u Veroni zacijelo nasmijao na tu izjavu, tamo ima još ugovor do ljeta, ali milo mu je. Već otprije se koketira s njegovim povratkom, a on u principu, štobisereklo, ne da nema ništa protiv, nego je – „za”, to je dobrodošla opcija.

Samo je pitanje kad i kako i koliko.

Činjenica je da su se ljetos još „dali uhvatiti” na zajedničkom ručku u Splitu Lukša Jakobušić i Nikola Kalinić, nisu se sakrivali, jer kako ćeš se sakrit, a kako se to kaže pravničkim rječnikom, ako ste dvojicu zatekli za zajedničkom stolom i objedom ugodnim, ne misli se da su samo ćakulali batudama, nego su i ozbiljno divanili.

Nikola Kalinić zabija golove za Veronu, ne baš kao Giovanni Pablo Simeone Baldini, ali ima solidnu sezonu u družini koju u gradu Romea i Julije vodi Igor Tudor.

A još ljetos na Pelješcu, gdje se odmara u Trpnju, stavljalo se transparente „Kale, vrati se”.

Pokret „Livaja ostani” prošlog ljeta osim Lovre Kalinića i još nekih povratnika tipa Josip Vuković, Josip Elez... trebao bi svoj nastavak dobiti i u siječnju, a na ljeto pogotovu.

Činjenica je da je sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius u razgovoru pred tv-kamerama još u studenom najavio da mu trebaju četvorica igrača, traže se desni bek, veznjak, krilo i napadač, pisali smo. Samo 20 dana pa da se otvori prijelazni rok, samo potiče maštu i ubrzava špekuliranje.

Nismo previše otkrili, ako nominiramo trojicu bivših hajdukovaca koji bi se vratili, u projekciji mandata Lukše Jakobušića.

1. NIKOLA KALINIĆ – najrealniji je njegov povratak, ali ne bismo stavili ruku u vatru je li to već sad na zimu ili treba čekati kraj sezone. Ima ugovor, gažu koji nije zanemariv i bilo bi ga s njegove mudro ispoštovati do kraja. To pak ne znači da je nemoguće i da se ne bi mogli otvoriti pregovori i nekakva financijska konstrukcija da se zatvori i ranije. Hajduk je sad dobio cca 3,5 milijuna eura, to nije malo, ali nije ni puno, jer u Poljudu su već angažirali ljetos nekolicinu igrača, mijenjali „krvnu sliku” momčadi. Činjenica je pak da bi se Kalinić, koliko znamo, rado se vratio u Hajduk, a prvih dana siječnja imat će 34 godine. Ne želimo se istrčavati pa reći da je zimski period pravi trenutak, ali povratak Nikole Kalinića nad Poljudom stoji već neko vrijeme kao realna opcija, u zimu ili na ljeto, svejedno. Baš bismo se iznenadili da recimo na ljeto, sa 34 na leđima Kale (i on je Kale, poput prezimenjaka Lovre) još produži tratiti se po inozemstvu.

2. FILIP BRADARIĆ – on se vraćao iz Cagliarija, pa odlazio u Celtu prije dvije godine, e da bi se skrasio u Saudijskoj Arabiji (Al Ain, pa Al Ahli) gdje je hoćeš-nećeš okovan visokim ugovorom, ali i njemu se vraća – doma. Njegova je želja neupitna da se jednog dana, po drugi put u karijeri opet vrati u Poljud. Sam izbornik Zlatko Dalić kazat će za svoga srebrnog iz Rusije kako je u Arabiji „daleko od očiju”. I to kopka. Nakon što je uživao u arapskim ugovorima, mogao bi se opet vratit, zaželio se povratka.

3. IVAN PERIŠIĆ – „vrime je” za Omišanina odavna izrečen slogan, ali ne na zimu, možda tek dogodine... Možda tek nakon Katara. Naime, u formi je u milanskom Interu koji juriša u obrani naslova prvaka Italije, za njega interes pokazuju i europski velikani i to trenutačno stavlja Hajduk u drugi plan. No, emocije uvijek mogu u trenu prevagnuti, činjenicom što Perišić nema nijednu službenu utakmicu u dresu „bijelih”, otišao je kao junior i to je pozicija koja ga poput Livaje vraća kući, kad-tad, da i doma ostavi trag.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. svibanj 2022 00:23