StoryEditor
HajdukŠansa Jakolišu, možda i Tekliću

Momčad Hajduka se sve više pretvara u mlin koji melje u prazno, koga će uvesti Burić?

2. studenog 2019. - 11:00
mladost_hajduk8-250919

Šansa Jakolišu, možda i Tekliću, a vraćaju se Neja i Bas, kako ih zove trener Damir Burić.

Nejašmić i Jradi, dakle.

Burić iz Velike Gorice najavio promjene i u sastavu i u formaciji, pa ako smatramo da tandem potencijalnih reprezentativaca Caktaš i Bradarić ima svoje mjesto i obavezu da povedu ostatak ekipe u preokret, onda bi se u preostalom dijelu formacije trebalo poigrati kadrovskim promjenama.

Trenirali su svi, a kako će ih Burić protresti u promijenjenoj formaciji? Ako ima opet zajedno i Caktaša i Bradarića, a i vrijedni Nejašmić se vraća, što će mu onda Barry? Hamza ima karakteristike slične ostalima, a nije brz; netko misli da baš on najbolje “plete” s balunom, proigrava, a drugi da je običan “carinik” i da usporava, nije prvi put da plasiramo “vox populi”.

Ako je u pitanju promjena formacije, onda bi jedan od igrača sa sličnim karakteristikama u veznom redu trebao preseliti na klupu. A u ime napadačke orijentacije.

U segmentu napada i ofenzive vidimo šansu i za Teklića. Ne znamo baš za prvih 11, ali junak pogotka iz Rijeke mogao bi dobiti veću minutažu tijekom susreta u Velikoj Gorici. Da bude teklič dobrih vijesti. Negdje polu-desno, mogao bi ordinirati. Centrirao je kod pogotka Jurića za 1:2. I Jurić, spretan u zabijanju iz drugog plana ističe kandidaturu.

U napadu pak Eduok, koji očito nije najbolje spreman zbog svojih tegoba s ozljedama i treniranjem, mogao bi opet preseliti na klupu. Nije nas nešto očarao, nema daha za 90 minuta istog ritma.

Vrijeme bi trebalo biti pogodno za Jakoliša kojega stalno nekako najavljujemo, dopao nam se u Puli, a on ostaje na marginama.

Sad je u Gorici stani-pani, pa bi i on mogao na front, uz neprikosnovenog, dakako, Jaira koji u napadačkom dijelu pruža najviše.

Nije sve ni trener kriv, pisali smo o tome. Nitko ne zabranjuje nekome od vezista da se nametne promjenom ritma, asistencijom, potezom odluke. A da Buriću fali i napadač i to je točno, opet se Hajdukova igra svodi na to da zažalimo za razdobljem u kojem je dominirao Futacs, igrač A klase kako mu je tepao Pušnik.

Svi sadašnji pokušaji s polunapadačima, krilima, završavaju kao da su Buriću na lageru Velez i Arteaga iz doba 2015/16. godine kad je baratao s nožem od dvije drške, a bez oštrice.

Jairo je okej, pa smo onda padali u nesvijest kako je Eduok stvarno dobar, ali je on to svoje “ok” na kraju prezimena okrenuo u “ko”. Edu-ko. Malo je toga dao.

Jakoliš se do kraja nije profilirao, a pokušaji da se vrijedni i marljivi Jradi pretvori u (krilnog) napadača, osim što je zabio Dinamu, nisu dali naročito ploda.

Momčad Hajduka se tako sve više pretvara u mlin koji melje u prazno i što bi rekao Bradarić, kao iskusan internacionalac, “u posljednjih 20 metara nas nema nigdje”?! I tu vidimo šansu i za Teklićevu minutažu.

Sam Burić je pak jako zadovoljan kako su analizirali kup-posrtanje kod Gorice, što se i kako to dogodilo u drugih 45 minuta, pa sad s tim spoznajama ulazi u reprizu koja se odigrava tri dana kasnije na istom mjestu.

Izdvojeno

12. srpanj 2020 11:52