StoryEditor
Hajdukblic-razgovor

Mladog braniča Hajduka Francuzi žarko žele: Lille? Bjelanović mi je rekao da ima plan za mene, rado sam ostao

16. siječnja 2019. - 10:23

Domagoj Bradarić, dokapetan Hajduka, ostaje. 

Nema za njega dvojbi, u blic-razgovoru, šestog dana priprema kazao nam je:

- Ponuda Lillea je odbijena, sportski direktor Bjelanović je rekao da ima određeni plan za mene, da se razvijam u Hajduku i da pomognem ostvariti ciljeve koji su pred nama u klubu. Ambicije su velike, a standardno igranje u HNL-u i za mene je skalina više. Prema tome, prihvatio sam rado Bjelanovićev, odnosno klupski projekt.

Bradarić nije prvi put pred novinarima, već nas je osvojio svojim smirenim stavom koji je dostojan rutinera, a ne mladića koji je tek zakoračio na scenu. I već mu pred očima mašu milijunima. No, ne daje se početnoj slavi da ga obuzme, nije slučajno ponio kapetansku traku u Maksimiru, protiv Dinama:

- To je posebna čast, ali mi smo svi u dobrim odnosima i nije to sad nešto posebno... Da, jedan Šiljo Blažević je stariji čak 13 godina, ali tu sve štima.

Donedavno četvrti bek

Kako se nosite sa činjenicom da ste sad najzanimljiviji igrač Hajduka, a donedavna ste bili tek četvrti lijevi bek? Da vam je to netko rekao prije nekog doba, bismo li rekli da je... lud?!

- Ha, lud... Nije lud. Ja sam se pripremao za taj skok. Sve se doduše odvilo brzo, trener Vulić mi je dao priliku... Adaptirao sam se brzo. Mislim da sam je iskoristio.

Ako ne idete u Lille, da vas pitamo jeste li baš lijevi bek ili ste bliže da budete lijevo krilo? Ili čak desno? Šetali su vas, ima li dilema još kod vas?

- Bliži sam da budem bek, a kakvu igru priprema trener Oreščanin, tu se vidim, da, na beku... Fokusirani smo na našu igru, više nego na protivnike.

Hajduk na proljeće, stereotip koji će se ovdje vrtjeti još danima, pa pitamo i vas?

- Moramo ostavit jesen iza sebe. To je bitno. I mislit samo naprijed.

Niste igrali prvu utakmicu potiv Dinama iz Bukurešta? Zbog čega?

- Zbog problema sa zglobom, gležnjem što mi je smetao neko vrijeme još iz finiša prošle sezone. Malo preventivno, ali sad je sve dobro.

Kakav je Hajduk bio s Dinamom, gledali ste sa strane, s klupe. Što ste vidjeli? Ipak se igralo nekako fino, sasvim bez faula?

- Mislim da smo solidno odigrali, a ovo je ipak samo početak priprema. Brzo počinje prvenstvo, imamo težak raspored, ali vjerujem u našu igru da će biti sve bolja.

Po ukusu mu Marcelo, Alba i Alaba

Na prvu, na brzinu, koja biste tri lijeva beka probrali po vašem ukusu?

- Marcelo, Jordi Alba i Alaba.

A klubovi?

- Barcelona i Tottenham.

Zašto baš Tottenham? A nisu ni Manchester City, ni možda Liverpool?

- Jer ima svoju igru, svoj stil, svoju grupu igrača koja je dugo zajedno. To je lijepo, to mi se sviđa.

Kroz te riječi o Tottenhamu osjetili smo kao da Bradarić misli i na Hajduk. Sasvim slična priča. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. rujan 2020 15:14