StoryEditor
Hajdukanketa: što vi mislite?

Menadžer navodno u Manchesteru, bliži se rasplet: Koliko je to milijuna na što bi Hajduk pristao i napravio 'deal' sa Cityjem?

24. siječnja 2019. - 11:17
pal01

Ante Palaversa i Manchester City nije gotova priča i čeka se idućih dana završni krešendo, te odluka. Kakva god.

Već nekoliko dana traje stand by u kojemu nema izjašnjavanja ni s jedne, ni s druge strane.

Činjenica da je Hajduk prije nekoliko dana priznao interes Manchester Cityja za svoga igrača Palaversu i da nije a priori zatvorio vrata pregovorima vrlo je indikativna.

City je ostvario kontakte, razmjenjuje se stavovi, razmišljanja i kad se brojčano usmeno usuglase, onda je lako poslati ponudu u Poljud koja se neće odbiti.

 

 

Situacija je drugačija nego u slučaju Lillea koji je odmah u startu poslao ponudu za Domagoja Bradarića, pa dobio odbijenicu.

Nakon što je objavljeno kako je Lille spreman podići odštetu sa 2,5 na 3,5 milijuna eura, Hajduk ne ulazi s Lilleom u pregovore. Domagoja Bradarića drže blindiranog i to je pozicija “ne treba vam niti pokušavati zvati...”.

Što se tiče Manchester Cityja tu je iznos novca veći, premda nema službene pismene ponude špekulira se o brojci sedam milijuna eura što Hajduka nije slomilo da bi se odrekao svoga mladog dragulja i povremenog kapetana (ovdje u Turskoj Palaversa je protiv Šahtara bio kapetan u prvom dijelu, a Darko Nejašmić u nastavku).

Ponuda koja se ne odbija

Ono što je novo jest pokušaj Manchester Cityja, ali i Palaversinih zastupnika da na neki način pridobiju Hajduk i sroče ponudu koja se ne odbila.

Ako to nije sedam milijuna eura, koliko je? Koliko bi prebogati “građani” izdvojili, ako Palaversu žarko žele?

Palaversa, no limits, odriješite kesu ako mislite nastavit razgovarat.

Palaversu zastupa slovačka agencija “Stars and Friends”, Zvijezde i prijatelji koja je zastupljena na našem tržištu, još otkako su Ivana Strinića transferirali iz Hajduka u Dnjipro.

Imali su ciljano neke mlade igrače u Hajduku i ranije, kao primjericu Andriju Balića.

Imaju svoje pomoćnike, suradnike na dalmatinskom i hrvatskom području, ali se u cijelu priču uključio i menadžer agencije iz Bratislave Karol Csonto koji je navodno otišao u Manchester na lice mjesta da vidi kakva bi se to ponuda mogla pripremiti, da zadovolji sve tri strane.

Koliko je to milijuna na što bi Hajduk pristao i napravio “deal” sa Cityjem?

Milijune eura nije lako ni odbiti, bez obzira ima li predsjednik Jasmin Huljaj neko alternativno rješenje financiranja u idućem razdoblju.

Završni pokušaj osvajanja

U svakom slučaju, Manchester City sprema završni pokušaj osvajanja Ante Palaverse, a dotle u Hajduku ne kažu da su razgovori ad acta, nego se spominje kako su sve opcije i dalje – otvorene, samo što (još) nema nikakvih novosti.

Manchester City treba ponuditi - više. A Palaversa istodobno može ostati u Hajduku još neke vrijeme, makar u vlasništvu Cityja.

U Turskoj je Palaversa trenirao i nastupao normalno, ali ipak s jednim uhom prislonjenim na razvoj događaja un trokutu između Cityja, Stars and Friends agencije i Hajduka.

Sedam je dana do kraja prijelaznog roka i mora se i ta trakavica riješiti. 

Izdvojeno

14. srpanj 2020 19:53