StoryEditor
Hajdukhajdukov čarobnjak

Marko Livaja odgovorio na pitanje koje muči sve navijače ‘bijelih‘: Ostajem! Ne postoji ponuda koja me može maknut iz Hajduka!

Piše Frane Vulas
26. svibnja 2022. - 23:07

Marko Livaja prvo je ime Hajdukove sezone, čovjek koji je „probudio” Hajduk. Najbolji strijelac HNL-a dočekao je prvi trofej u voljenom klubu kako je i najavio na presici dan prije finala Kupa.

- Mogu biti ponosan na ovu momčad, pokazala je karakter. Iako smo nakon 20 minuta gubili 0:1 nismo stali napadati, nastavili smo igrati svoju igru i sasvim zasluženo smo osvojili ovaj trofej koji su Hajduk, Split i naši navijači čekali jako dugo, devet godina. Mislim da smo na dobrom putu i da ćemo dogodine biti još i bolji i osvojiti to prvenstvo koje čekamo 17 godina – rekao je Livaja.

Zbog ovakvih utakmica si se i vratio?

- Naravno. Najbitniji su trofeji, nije bitna statistika igrača. Sve to prođe. Stvarno sam sretan što smo uzeli prvi trofej. Makli smo onaj naziv koji su nam dali da smo luzeri. Nakon devet godina smo uzeli prvi trofej, ali mislim da imamo još dosta prostora za napredak – rekao je Livaja.

Međutim, i konkurencija će sada ozbiljnije shvaćati Hajduka, a i pojačat će se?

- Sigurno će se svi klubovi velike četvorke pojačati, ali mi moramo gledati samo sebe. Imamo dosta prostora za napredak, vjerojatno će nam doći još dosta novih igrača. Bitno je kako ćemo sve to uklopiti. Imamo kvalitete, imamo iskustva među igračima koji su igrali u inozemstvu, u europskim natjecanjima. Sve je na nama – rekao je Livaja.

Nakon ovakve sezone sigurno će biti i ponuda. Koja ponuda može maknuti Livaju iz Hajduka?

- Ne može nijedna ponuda mene maknuti odavde! Nikada nisam gledao novac. Ovdje sam kući, lijepo mi je i guštam tu svaki dan – naglasio je Livaja da ostaje.

Kakav je Valdas Dambrauskas inače, je li miran kakav dojam ostavlja prema vani?

- Većinom je miran, ali ima i on momenata... Stvarno je odličan čovjek, studiozan je trener, ima iskustva. U ovih osam-devet mjeseci koliko je s nama pokazao je da je stvarno dobar trener i zna postaviti igru. Nadamo se da će ostati i sljedeće sezone i da ćemo još bolje igrati.

Slijedi fešta? Do kada će trajati?

- Mislim da će trajati jako dugo u noć – rekao je Livaja s iskrenim, dječačkim osmijehom na licu prije odlaska na feštu na Rivu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2022 08:51