StoryEditorOCM
Hajdukgolgeteri

Marko Livaja najefikasniji je u ligi, a u Hajduku, ajme majko. Ova četvorica koji ga prate zajedno ga ne mogu prestić‘

Piše Ivan Renić
10. ožujka 2023. - 10:36

Marko Livaja grabi prema novom naslovu najboljeg strijelca domaćeg prvenstva. Uvjerljivo je prvi sa 16 pogodaka što bi i već u ovom trenutku mogla biti dovoljna zaliha. Ipak, vjerujemo da će do kraja dobrano prebaciti 20 “komada”. Iza njega su Bruno Petković i Ante Erceg s devet.

Međutim, ogroman je pad do Hajdukovog drugog najefikasnijeg igrača. A on je na 17. mjestu Jan Mlakar s pet golova. Chidozie Awaziem je zabio četiri, isto koliko i Nikola Kalinić. Dakle, Hajdukova druga dva napadača ukupno imaju osam prvenstvenih pogodaka. Top pet Bijelih zatvara Emir Sahiti s tri.

Zbrojimo li učinak hajdučkog kvarteta iza Livaje, dolazimo do ukupno 16 golova. A toliko sam ima Livaja! Jasno je, stoga, da i u napadačkom segmentu nešto nedostaje. Kaštelanskom majstoru netko mora dati ruke. U ovoj turbulentnoj sezoni to je prvenstveno trebao biti Kalinić. No, ozljedama načeti 35-godišnjak još uvijek nije dovoljno spreman što se, dakako, odrazilo i na učinak. Trubimo stalno, pa evo i još jednom: Marko ne može sam!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2023 22:58